Zaboravite fiksne kamere, prava prijetnja za prometne prekršitelje dolazi s neba

Screenshot: YouTube

POLICIJSKE patrole se vole usidriti na kraju ravne dionice i tako hvatati prekršitelje kroz nišan radara, a sada su dobili pojačanje.

Policija i prekršitelji prometnih pravila se igraju mačke i miša otkad je modernog svijeta, a u tom lovu tehnologija ima sve veći utjecaj. Kamere za nadzor brzine su postale presudan čimbenik u sputavanju trkača, a sada im se pridružio i dron. 

Koriste ga snage reda u Poljskoj, i to vrlo učinkovito. Nakon maskiranih kamera, neoznačenih presretača, pa i helikoptera, na red su došli dronovi. U konkretnom slučaju dron se koristi za detekciju prekršitelja koji pretječu preko dvostruke pune linije. Nakon što ih dron snimi u akciji, stupa policijska patrola koja iskače iz obližnjeg šumarka i zaustavlja vozilo. 

 

Radni dronovi su postali sve češći pomagači u raznovrsnim poslovima, od ovakvih u nadzoru, pa sve do sudjelovanju u infrastrukturnim projektima kao što su polaganja električne mreže između dalekovoda. Na nesreću svih prekršitelja, dronovi postaju sve češći i u policijskim zadaćama.

Pročitajte više