VIDEO Pronašli smo najbizarnije vozilo, bicikl koji se pretvara u plovilo i kamper

Foto: Zeltini

TRI u jedan, ali i više od toga – to je Z-Triton. 

Spadate li u red avanturista koji se vole uputiti na dalja putovanja biciklom ili ste jednostavno jedan od onih koji ekologiju i održivost postavljaju kao prioritet, ovo nekonvencionalno vozilo bi moglo biti rješenje vaših briga. 

>> Neidentificirano žuto prometalo krstari Hrvatskom, evo o čemu se radi

Nakon što smo vas upoznali s Velomobilom koji je mnoge ovog ljeta ostavio bez teksta, idemo korak dalje. I dok prije spomenuti donosi kakvu-takvu zaštitu od atmosferilija te lakše savladavanje daljina, Z-Triton nudi više. On će vam omogućiti nečujni prijevoz na pedale, ali uz električnu pomoć. U načelu se radi o triciklu, a prava stvar se nalazi iza vozača, onoga koji okreće pedale. 

 

U pitanju je minijaturna kabina koja može poslužiti kao prenoćište. S njom nije potrebno voditi brigu o sklapanju šatora, a pritom nudi i zgodne dodatke poput audio-sustava, USB povezivanja, pa i vaze s cvijećem. Na krovu su solarni paneli koji omogućavaju punjenje baterije. 

I tu slijedi još jedno iznenađenje. Osim što baterije pogone elektromotorni pogon snage 500 W za asistenciju u vožnji, posebno uzbrdicom, električna energija pogoni i propeler. Da, u nekoliko pokreta Z-Triton postaje plovilo, a nakon što mu se postave bočni uzgonski elementi za stabilizaciju i vrlo sigurno prijevozno sredstvo za plovidbu.

Istina, s ovim plovilom nećete ići preko kanala za bure, ali ćete sasvim sigurno moći ploviti jezerom na koje naiđete putem. Ako i nestane struje, tu su vesla kao dio standardne opreme. 

Z-Triton nudi latvijski start-up Zeltini, a početna cijena je 14.500 eura. 

Pročitajte više