VIDEO Razbili auto na stazi, pa prijavili krađu. Sad su u zatvoru

Screenshot: YouTube

OTAC i sin su uhićeni i suočeni s ozbiljnom optužbom. 

Kako javljaju lokalni mediji, otac i sin su uhićeni i optuženi za prevaru te bi mogli ostati neko vrijeme u zatvoru. Pokušali su prevariti osiguravajuće društvo prijavom krađe automobila koji su sami uništili. 

Naime, otac je potkraj siječnja prošle godine prijavio krađu automobila, Renaulta Megane Coupe. Tvrdio je kako je automobil ukraden u gradu Langreo na sjeveru Španjolske, piše Europa Press. Nedugo zatim dobio je isplatu od osiguravajućeg društva u iznosu od 12.000 eura. 

Policija je, nakon što je osiguravajuća tvrtka prijavila niz nelogičnosti u prijavi, potom pokrenula istragu. Utvrdili su kako je sporni Renault Megane stradao potkraj 2021. godine na stazi Jarama u Madridu. Tvrde kako se automobil nakon nesreće nikad nije vratio u regiju Asturia gdje žive otac i sin. 

 

Policija je objavila video koji prikazuje automobil na izlasku iz zavoja u trenutku kad vozač gubi kontrolu nad vozilom. Renault slijeće sa staze i zabija se u zaštitnu ogradu te potom dolazi do prevrtanja. Vozač i suvozač iz automobila izlaze bez vidljivih ozljeda, dok je automobil zreo za otpis. 

Snimka nesreće se posljednjih mjeseci širila društvenim mrežama, što je olakšalo policiji samu istragu i u konačnici pronalazak nepobitnog dokaza. Policija je utvrdila kako je automobil nakon nesreće prodan u dijelove. 

Pročitajte više