VIDEO Stigao je prvi dizelski Lamborghini

Screenshot: YouTube

I DOK su svima puna usta struje, postoje i oni koji vole ići svojim putem. 

Tako smo svjedočili Porscheu Cayenne s dizelskim motorom u standardnoj ponudi, ali i preradama poput Tesle pokretane dizelskim motorom. Bilo je toga i u prošlosti kad su Nive dobivale dizelski motor u kućnoj radinosti, a isto je znalo zadesiti i neke Volge, pa i luksuzne Mercedesove coupe modele.

Međutim, ova prerada nadilazi sve dosad viđeno. U pitanju je Lamborghini Gallardo, koji umjesto V10 atmosferskog motora sad ima Cumminsov dizelski motor. Najatraktivniji je to primjerak koji bi mnogi mogli svrstati u tzv. pokret rolling coal, ali ovdje se radi o preradi u režiji 1 Way Diesel Performance Diesel. 
Oni su u Lamborghini iz 2004. godine ugradili Cumminsov redni dizelski šestcilindarski motor s dva turba.

 

Objavljuje 1 Way Diesel PerformanceČetvrtak, 13. travnja 2023.

Ovdje valja imati na umu kako nisu napravili svojevrsno svetogrđe i mijenjali V10 za dizelaša, već su nabavili razbijeni Lamborghini bez pogona, ovjesa, pa i interijera. Prerada je bila vrlo opsežna i trajala je puna tri mjeseca, a epilog je dizelska zvijer s više od 1000 KS usuglašena sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem. 

Zvuči moćno, vjerojatno je itekako brz, ali odaje ga oblak crnog dima kao potpis nakon svakog iole žešćeg pritiska pedale gasa. 

 

People wanted proof that the Lamborghini runs. Here’s a sneak peek with more to come. Comment which events you want to see the first ever Cummins Swapped Twin Turbo Lamborghini at next! #MotortrendPlus #motortrendtv #texasmetal #texasmetaloudandlifted

Objavljuje 1 Way Diesel Performance u Subota, 15. travnja 2023.

Pročitajte više