VIDEO Top Gear u najbrutalnijem Ferrariju stigao do rekorda, evo što su mu radili

Screenshot: Youtube

FERRARI SF90 spada u red najbržih automobila na svijetu, i ne samo na ravnici. 

Sve je jasnije kada kažemo puno ime, a ono je Ferrari SF90 Stradale. Taj automobil je apsolutni rekorder staze Top Geara u konkurenciji cestovnih automobila. A biti najbrži na njihovoj stazi nije mala stvar. Stig je krug odvezao za 1:11.3 i time s trona skinuo drugi Ferrari, model 488 Pista koji je imao vrijeme 1:12.7.

Koliko je to fantastičan rezultat najbolje govori podatak da je do sada najbrži Stigov krug bio 1:13.4 u Porscheu 911 GT2 RS. Sveto trojstvo nikad nije službeno testirano na njihovoj stazi, ali vrijedi reći kako je Jason Plato prije par godina u LaFerrariju vozio krug s vremenom 1:14.20.

U nastavku pogledajte kako Ferrari vlada stazom i na iskušenje stavlja svoj hibridni pogon predvođen 4.0 twinturbo V8 motorom od 780 KS. Pomažu mu dva elektromotora i mala baterija, pa na koncu raspolaže sa 1.000 KS. 100 km/h postiže sa 2,5 sekundi, ne posustaje do 340 km/h, a može voziti i samo na struju.

A što kaže Chris Harris?

Naravno, priliku da ga isproba je iskoristio i Chris Harris, a upravo time se i otvara 29. sezona slavnog automagazina. Kao što Harris kaže, u ovom autu se osjećate svemogućim dokle god su svi sigurnosni sustavi isključeni. Pitanje je samo jeste li dovoljno iskusni i pri zdravoj pameti da biste smjeli te sustave isključiti.

Chris je ipak odlučio isključiti elektroniku. 

Pročitajte više