Volkswagen predstavio Golf GTI Clubsport s 300 konja!

Foto: Volkswagen

POSLASTICA dana je novi Golf, sada u još ekstremnijem izdanju. 

Nakon Golfa GTI iz Volkswagena dolazi još jedno poznato ime - GTI Clubsport. A to znači još više konja uz osjetno bolje performanse na cesti. I na osmoj generaciji je ponovljen taj recept pa 2.0 TSI motor umjesto GTI-ovih 245 sada daje okruglih 300 KS uz 400 Nm okretnog momenta. 

To je između ostalog postignuto ugradnjom nove turbine, a dobrano je prerađena i upravljačka elektronika. Pogon je ostao na prednje kotače, a snaga se prenosi isključivo putem DSG mjenjača. Sve to dovoljno je da stotku uhvati za manje od šest sekundi, dok je maksimalac limitiran na 250 km/h.

A da bi na cesti bio ozbiljniji igrač Golf je sada dobio šperu, dok adaptivni ovjes spušta auto za dodatnih 10 mm u odnosu na GTI. Ima nekoliko modaliteta rada uključujući i onaj specijalno ugođen za Nürburgring. Straga, dvije ovalne cijevi ispuha daju do znanja da se radi o posebnoj izvedbi.

Estetski se automobil izdvaja još agresivnijim izgledom dobivenim ugradnjom agresivnijih odbojnika i pragova. Uz dekorativne naljepnice budući vlasnik može očekivati 18-inčne naplatke te masivni stražnji spojler. 

Iznutra pak tek poneki novi detalj kojim se distancira od standardne osmice. 

Cijena i točan dolazak na tržište još nisu poznati. Ako se pitate hoće li biti još opakije Clubsport S izvedbe, odgovor je za sada ne.

Pročitajte više