VW Golf: Na redu je karavan

PO STAROM običaju Volkswagen s blagim vremenskim odmakom predstavlja karavansku izvedbu svog najpopularnijeg modela. Model će u Njemačkoj biti moguće naručiti kroz koji dan po početnoj cijeni od 18.500 eura, a prve isporuke u ostatku Europe očekuju se u rujnu.

Karavan na tržište dolazi kao četvrta po redu karoserijska izvedba modela, a sudeći po svojim vizualnim i inim karakteristikama nesumnjivo će značajno pripomoći prodaji svjetskog bestselera, posebno u segmentu flotnih prodaja.

Kao što smo već rekli, ponuda na domaćem (njemačkom) tržištu starta cijenom od 18.500 eura za što VW nudi potpuno opremljeni automobil s osnovnom motorizacijom. Naime, cijena pokriva cjelokupnu sigurnosnu logistiku (ABS, ESP, 6 x zr. jastuk), ali i sve elemente komfora počevši od cjelokupne elektrifikacije, pa sve do klima uređaja i sl.

S obzirom da u pogledu estetike nema novosti, a one za profil kupaca kojima je model namijenjen i nisu baš bitne, recimo kako iste očekuje do 1.495 litara prtljažnog prostora, a podrazumijevaju se i asimetrično djeljiva i preklopiva stražnja klupa, krovni nosači itd.

Ponudu motora na startu čine tri jedinice, TSI benzinac snažan 122 KS, te TDI dizelaš dostupan u dvije izvedbe (1.6/105 i 2.0/140 KS). Naknadno u fazama VW će ponudu obogatiti još trima motorima (1.4/80 KS, 1.6/102 KS, 1.4 TSI/160 KS), gdje su svi obilježeni Euro 5 emisijskim standardom. Spomenimo i DSG mjenjač opcijski dostupan u kombinaciji s TDI i TSI motorima.

I na kraju spomenimo kako će karavanski Golf u odnosu na prethodnika i veći dio konkurencije trošiti manje i ići bolje. Što se pak plasmana na tržištu tiče za vjerovati je kako će sve ostati po starom.

Pročitajte više