VW ima novi hit: Sportski T-Roc od 300 KS je novi trendseter

Foto: Volkswagen

U VOLKSWAGENU možda ne kreiraju trendove, ali ih jako dobro prate znajući što publika traži. Ovo je najnoviji dokaz.

Posljednjih godina fokus javnosti je prešao s kompaktnih automobila na crossovere, a isti trend se primjećuje i kada su u pitanju sportske izvedbe. U VW koncernu već postoji SQ2, a sada smo dobili i R izdanje malenog T-Roca.

T-Roc mnogi vide kao Golfa na potpeticama pa je R izvedba očekivan nastavak vrlo uspješne priče. A od Golfa R je i stigla motorizacija - 2.0 TSI s 300 KS i 400 Nm. Uz TSI snagatora stigao je 4Motion pogon, a i sedam-stupanjski DSG, dok su moćne kočnice uzete iz Performance opcijskog paketa. I sada prava stvar, oni vještiji i hrabriji moći će isključiti sustave kontrole trakcije i osloboditi maksimum iz motora.

A u Volkswagenu kažu kako će na 100 km/h stići za 4,9 sekundi i voziti bez problema do granice postavljene na 250 km/h. No u ovom segmentu su uz performanse jednako bitni estetski užici. A za njih se brine agresivan dizajnerski potpis praćen 18-inčnim naplatcima i malim iznenađenjem - Akrapovićevim ispuhom. Osim što odlično izgleda, još je bolji po pitanju zvučne kulise.

I sada slijedi hlađenje. Ovo što vidite je koncept, a proizvodnu izvedbu nećete vidjeti još neko vrijeme.

Pročitajte više