VW Microbus u izvedbi minijature je jednostavno neodoljiv

MINIJATURA koristi osnovu originalnog Microbusa, a sada nosi logično ime - "Shorty".

Čak će se i oni kojima Volkswagen nije blizu srca složiti da je Microbus legenda autoindustrije dostojna poštovanja. No njegova drastično skraćena verzija je jednostavno neodoljiva, čak i u ovoj pomalo nevjerojatnoj izvedbi koja kombinira američke klasike, Cadillaca, Corvette i Čarobnjaka iz Oza.

Upravo tako, ovaj unikatni kombi je nastao na osnovi Microbusa iz 1963. godine, koji je dva desetljeća kasnije skraćen za glavu, odnosno čak 1,2 metra i zatim detaljno "presložen". U tim modifikacijama dobio je detalje eksterijera s američkih klasika, Corvette i Pontiaca Trans Am, a zatim je i ukrašen motivima spomenutog filmskog klasika.

Interijer je, pak, dobio presvlake od velura posuđene od Cadillaca, ugrađeni su prekidači iz zrakoplova, a pojedini detalji su izrađeni i od 14-karatnog zlata.

Shorty pokreće VW-ov četiricilindarski benzinac, a navodno je pretrpio brojne modifikacije. Ono vidljivo je ispuh izbačen na bokove.

Recimo kako je automobil ponuđen na aukciji, a očekuje se da bi mogao postići cijenu od 18.000 USD, iznos za koji se u Americi dobije nova Jetta, pa i Passat.

Pročitajte više