Zbog jednog detalja ovaj je Volvo nekoliko puta skuplji i od Bugattija

Foto: Volvo

OD cijene bi vam se moglo zavrtjeti u glavi.

Volvo V70 iz 1990-ih je kao nasljednik jednako poželjne 850-ice bio tražena i hvaljena roba. Međutim, njegovo vrijeme je definitivno prošlo, a u oglasnicima se redovito nude isluženi karavani za nekoliko tisuća kuna. 

Ne i ovaj. Iako djeluje isluženo, cijena je 20 milijuna USD, a razlog je jedan "mali" detalj. Radi se o registracijskim pločicama s natpisom "New York". Vlasnik misli da ovaj kompletić vrijedi upravo toliko, a pritom je široke ruke pa je u cijenu uračunao i troškove prijenosa. 

Tablice su od 1970-ih u njegovom vlasništvu, a do njih je došao sasvim slučajno, kupivši ih od državnih tijela jer su bile slobodne. Naime, iako su tablice u državi New York korištene od 1901. godine, tek su 1977. u ponudu stigle individualizirane tablice s natpisom po želji vlasnika. 

"Krajem 1970-ih, kad sam ocu savjetovao da naruči takve tablice, znao sam da su posebne. Nisam samo znao da su toliko posebne", rekao je vlasnik tablica (i Volva).

Originalni post možete vidjeti ovdje, a mi ćemo pričekati informaciju jesu li ove doista posebne tablice promijenile vlasnika. 

Pročitajte više