Christopher Nolan zagovara kupnju filmova na DVD-ima, u suprotnom će nestati

Foto: EPA

Christopher Nolan nije baš prijateljski nastrojen prema streaming platformama. Mnogo je puta govorio protiv streaming servisa i onoga što nude. Jednom ih je prilikom čak i okrivio za nedavni štrajk glumaca jer smatra kako ne vode dobar posao.

Njegov ovogodišnji film Oppenheimer, jedan od glavnih kandidata za Oscara, još uvijek nije dobio datum izlaska na streaming platformama. Međutim, od danas ga se može kupiti u fizičkim i digitalnim izdanjima. U novom intervjuu za The Washington Post, Nolan se osvrnuo na filmove koji se prikazuju na streaming servisima. Veliki je zagovornik kupovanja DVD-ova jer to ukida opasnost od nestanka projekata.

"Danas postoji opasnost da filmovi nestanu ako im je jedina mogućnost prikazivanja ona na streaming platformama. Oni dođu i odu, poput filmova koji se emitiraju na televiziji. No DVD verzije uvijek će biti tu i ljudi će im stalno moći pristupiti. Od 1980-ih godina filmaši ih uzimaju zdravo za gotovo, i sada se svi moramo potruditi pronaći način kako nastaviti s time", rekao je redatelj.

"Opasnost leži u mogućnosti da filmovi jednostavno nestanu i nikad se više ne vrate. To nisu nikakve teorije zavjere. Jednostavno je riječ o isteku dogovora za licence. To je nešto što vrijedi istaknuti jer na tome treba poraditi i uvjeren sam da će se pronaći rješenje", dodao je.

Pročitajte više