David Tennant je otkrio zašto se odlučio vratiti Doktoru Whou

Screenshot: Youtube/BBC

U NEOČEKIVANOM obratu događaja David Tennant, jedan od najomiljenijih glumaca u svijetu znanstvene fantastike, prošle se godine vratio ulozi Doktora u BBC-jevoj seriji Doktor Who. Preuzevši ulogu od Jodie Whittaker, koja je glumila trinaestog Doktora, u dramatičnom finalu epizode The Power of the Doctor Tennant je fanove ostavio koliko zapanjene toliko i oduševljene. Njegov povratak je značajan trenutak u povijesti serije, jer nijedan glumac prije njega nije glumio dvije reinkarnacije Doktora.

Međutim Tennant je nedavno otkrio da je vrijeme odigralo ključnu ulogu u njegovoj odluci da se vrati ulozi koja mu je donijela svjetsku slavu, piše Collider. Prvi put je kročio na ekran kao Doktor kada je imao samo 33 godine. Sada, gotovo dvadeset godina i mnoštvo različitih uloga kasnije, glumac se vratio voljenoj ulozi. 

Unatoč tome što su mu kroz godine ponuđeni brojni veliki i kritički hvaljeni projekti, Tennant je uvijek imao otvorena vrata za povratak Doktoru. Osim prolaznosti vremena, još jedan razlog zašto Tennant ponavlja ulogu je povratak scenarista i producenta Russella T. Daviesa, koji je radio na Doktoru Whou od 2005. do 2010. godine i napisao neke od najboljih epizoda serije. 

"Povratak Doktora Whoa je zahtijevao malo natezanja", priznao je Tennant. "Ali uvijek smo bili otvoreni za tu ideju. Isprva je to bio samo ležeran razgovor: 'Ne bi li bilo zabavno pojaviti se u jednoj epizodi?' Onda se Russell vratio i ta ideja je mogla postati nešto veće. No ovdje nema nikakvog pritiska. Na ovo gledam kao na pobjednički krug – mogu uživati u nečemu što mi je toliko značilo, posljednji pokušaj prije nego što postanem prestar da bih to ponovno učinio."

Fanovi Doktora Whoa nestrpljivo čekaju tri nove epizode, koje izlaze ovog studenog, a u kojima će se pojaviti Tennant. Uz njega će glumiti Catherine Tate, koja je glumila Donnu Noble, jednu od najomiljenijih Doktorovih suradnica. Tennant će predati ključeve T.A.R.D.I.S.-a Ncuti Gatwi, koji će utjeloviti Petnaestog Doktora.

Pročitajte više