Druga sezona Good Omensa dolazi na Prime Video

Foto: Instagram/Amazon Studios/BBC Studios

S OBZIROM na to da je prva sezona Amazonovog i BBC-jevog Good Omensa uspješno i vjerno adaptirala istoimenu knjigu pisaca Terryja Pratchetta i Neila Gaimana, mnoge fanove je začudilo kada su čuli da dolazi nova sezona, uzevši u obzir to da knjiga nema nastavke, a Terry Pratchett je preminuo 2015. godine.  

Gaiman je otkrio kako su on i Pratchett prije više od 30 godina planirali napisati potencijalni nastavak, ali ga nikada nisu stigli realizirati. Nova sezona bi trebala uključivati neke od njihovih ideja u potpuno novoj priči o anđelu Aziraphelu i demonu Crowleyju, koji se upuštaju u novu avanturu nakon što su spasili svijet od apokalipse u prvoj sezoni.

David Tennant i Michael Sheen glume demona Crowleyja i anđela Aziraphalea. Uloge repriziraju i Jon Hamm, kao arkanđeo Gabrijel, Doon Mackichan, kao arkanđeo Mihael, i Gloria Obianyo, u ulozi arkanđela Uriela. 

Neki od glumaca iz prve sezone se vraćaju, ali glume različite likove, poput Mirande Richardson, koja je izvorno glumila Madame Tracy, a sada glumi demona Shaxa, te Maggie Service i Nine Sosanye, koje su u prvoj sezoni glumile časne sestre, a sada glume vlasnice trgovina u susjedstvu. 

Glumačkoj postavi se pridružuju i nova lica, poput Quelina Sepulveda koji glumi neiskusnog i naivnog anđela Muriela, Liz Carr, koja glumi anđela Saraqaela, i Shelly Conn, kao novo lice demona Beelzebuba, jer se izvorna glumica Anna Maxwell Martin nije mogla vratiti zbog drugih obveza, piše Polygon.

Gaiman ponovno radi kao izvršni producent i redatelj, a na svom Tumblru je otkrio neke detalje o drugoj sezoni, iako na većinu pitanja odgovara karakterističnim: "Pričekajte i vidjet ćete."

Gaiman je na Comic Conu 2022. godine rekao da se odlučio raditi novu sezonu jer je mislio "da bi se Terryju to svidjelo".

Druga sezona Good Omensa prelazi granice izvornog materijala kako bi prikazala neobično prijateljstvo između Aziraphalea, pedantnog anđela i trgovca rijetkim knjigama, i demona Crowleyja, koji živi brzim tempom. Budući da su na Zemlji od početka vremena, a Apokalipsa je spriječena, Aziraphale i Crowley se vraćaju lagodnom životu među smrtnicima, u londonskom Sohou, sve dok se ne pojavi neočekivani glasnik s misterioznom viješću. 

Druga sezona Good Omensa bit će dostupna na Prime Videu od 28. srpnja, a imat će šest epizoda.

Pročitajte više