Evo kojim se filmom Christopher Reeve ponosio više nego Supermanom

Screenshot: YouTube/Sony

PREMDA ga najbolje znamo po ulozi Supermana, Christopher Reeve najviše se ponosio sporednom ulogom u jednoj kritički hvaljenoj drami iz 1993. godine.

Djeca Christophera Reevea, Will, Matthew i Alexandra, u nedavnom su intervjuu za Variety progovorila o nadolazećem dokumentarnom filmu Super/Man: The Christopher Reeve Story, koji prati holivudski uspon poznatog glumca, kao i njegov život nakon teške nesreće iz 1995. godine, poslije koje je ostao paraliziran.

Novinari su upitali Reeveovu djecu što misle o kontroverznom potezu studija Warner Bros. koji je u film The Flash ubacio cameo njihovog pokojnog oca koristeći CGI tehnologiju. Will, Matthew i Alexandra Reeve odgovorili su da nisu sudjelovali u tome što je učinio poznati studio, niti su pogledali superherojski film s Ezrom Millerom.

Reeveova djeca progovorila su i o glumčevoj najdražoj ulozi u cijeloj karijeri.

"U našem rodnom gradu Bedfordu, u New Yorku, lokalno je kino imalo rebranding prije par godina", izjavio je Will Reeve. "Kontaktirala me osoba koja je bila zadužena za tu promjenu i rekla mi je da bi voljeli prikazati jedan od filmova mog oca, po mom izboru. Rekao sam: 'Može, ali ne Superman. Imat ćemo projekciju filma Na kraju dana (The Remains of the Day).'"

 

"Jako se ponosio svojom ulogom u tom filmu. To nije velika uloga, ali je važna za film. Dobio je priliku pokazati potpuno drugačiju stranu sebe. Znam koliko se ponosio time. To ne znači da se nije ponosio Supermanom, ali da je on sada ovdje, ne bi odabrao Supermana, odabrao bi Na kraju dana", dodao je Will Reeve.

Na kraju dana, britansko-američka drama redatelja Jamesa Ivoryja, snimljen je po istoimenom romanu Kazua Ishigura. Film prati batlera Jamesa Stevensa (Anthony Hopkins) i kućepaziteljicu Sarah Kenton (Emma Thompson) koji rade na posjedu Darlington Hall. Posjed je u vlasništvu lorda Darlingtona, koji je u periodu prije Drugog svjetskog rata pružao pomoć nacistima, što je naposljetku dovelo do rata.

Christopher Reeve utjelovio je kongresmena Jacka Lewisa koji je lorda Darlingtona i ostatak plemstva nazvao političkim amaterima te nagovijestio da će to što rade imati tragične posljedice. 

Britanski filmski institut proglasio je Na kraju dana jednim od najboljih britanskih filmova 20. stoljeća.

Pročitajte više