HBO snima miniseriju prema hit trileru, mogla bi biti puno bolja od filma iz 2015.

Screenshot: YouTube

HBO RAZVIJA novu miniseriju temeljenu na romanu Dark Places iz 2009. godine, autorice Gillian Flynn. Ova spisateljica, scenaristica i producentica javnosti je poznata po popularnim trilerima Sharp Objects i Gone Girl.

Svi popularni trileri ove spisateljice dobili su svoje ekranizacije. U napetom filmu Gone Girl glumili su 2014. godine Ben Affleck i Rosamund Pike u glavnim ulogama, a godinu kasnije Charlize Theron glumila je glavnu ulogu u Dark Places. Posljednja ekranizacija dogodila se 2018. godine, i to za Sharp Objects u obliku miniserije, za koju je zaslužan HBO. 

Iako su Gone Girl i Sharp Objects dobili pohvale kritičara i osvojili nekoliko nagrada, Dark Places nije ostvario dobre rezultate. Na Rotten Tomatoesu ima jako niske rezultate, svega 23 posto od kritičara i 33 posto od publike. Ova nova verzija mogla bi ostvariti puno bolje rezultate, pogotovo ako je suditi po rezultatima miniserije Sharp Objects, koja je bila nominirana za osam nagrada Emmy, prenosi Screen Rant.

Radnja romana Dark Places govori o Libby Day, jedinoj preživjeloj u masakru u kojem su njezina majka i dvije sestre brutalno ubijene. Libbyno svjedočenje dovelo je do toga da njezin brat tinejdžer bude osuđen kao ubojica. Dvadeset pet godina kasnije, Libby saznaje da je Ben ipak možda nevin, dok počinje otkrivati istinu o onome što se dogodilo te noći. 

U izradi serije sudjelovat će i sama spisateljica, u ulozi sukreatorice i suvoditeljice projekta. Uz nju će na seriji raditi i Brett Johnson, koji je napisao brojne epizode za Raya Donovana i Mad Mena. Trenutno nije poznato kada bi se serija mogla emitirati na streaming-servisu ni tko će u njoj glumiti. 

Pročitajte više