James Cameron skoro je nastradao na snimanju Bezdana

Foto: EPA

RENOMIRANI redatelj tijekom prošlog tjedna bio je na projekciji vlastitog filma Bezdan iz 1989. godine. Film se ovog puta emitirao u 4K rezoluciji pred odabranom publikom i voditeljima događaja. Nova, posebna verzija filma uskoro bi trebala biti dostupna na streaming servisima i u fizičkom izdanju.

Tijekom snimanja filma cijela produkcijska ekipa našla se pred izazovima. S puno tehničkih izazova u pogledu snimanja, Cameron je uspio savladati sve nedaće i još jednom potvrdio koliko je predan svom poslu.

Legendarni filmaš se u razgovoru s voditeljima ove posebne projekcije osvrnuo i na to kako je proteklo snimanje Bezdana. Film se inače snimao u napuštenoj nuklearnoj elektrani, a kako bi se isto omogućilo, bilo je potrebno zadovoljiti neke uvjete.

Cameron i glumci su u dubinama poplavljene elektrane iznad sebe imali anđele čuvare, odnosno profesionalne ronioce koji su pazili da im se nešto ne bi dogodilo. Da 69-godišnjak nije znao što treba učiniti, teško bismo danas mogli pričati o njemu.

„Oni me nisu gledali. Prije nego vam se isprazni boca, dobijete upozorenje da ćete ostati bez zraka. Stvar je u tome da sam ja imao takav regulator pritiska da se nakon posljednjeg udaha ništa nije dogodilo. U tom trenutku morali smo se odjaviti. Sigurnosni ronioci naučeni su da vas drže dolje kako vam se pluća ne bi previše raširila prilikom izranjanja“, rekao je Cameron.

„No ja sam znao što radim. Nije me puštao, a ja nisam imao načina da mu kažem da mi regulator ne radi. Pa sam ga morao udariti šakom u lice kako bih isplivao na površinu i tako se spasio“, dodao je za kraj.  

Pročitajte više