Lewis Hamilton odbio je ulogu u Top Gunu i požalio zbog te odluke

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Paramount

LEWIS Hamilton u nedavnom je intervjuu za GQ otkrio da mu je žao što je jednom prilikom odbio surađivati s Tomom Cruiseom na popularnom blockbusteru, prenosi The Hollywood Reporter.

Hamilton je upoznao Cruisea na setu filma Edge of Tomorrow, a od tog dana ostali su u kontaktu. Cruise je vozaču Formule 1 slao poruke podrške prije utrka, a Hamilton ga je nakon nekog vremena zamolio da mu da ulogu u nastavku Top Guna.

"Rekao sam mu: 'Čovječe, ako ikad budeš snimao Top Gun 2, glumit ću domara. Samo me pusti da budem u filmu'", izjavio je Hamilton.

Kada je film Top Gun: Maverick ušao u fazu pretprodukcije, Cruise se sjetio Hamiltonove molbe i proslijedio njegov kontakt redatelju Josephu Kosinskom. Kosinski je nazvao mladog vozača i ponudio mu ulogu jednog od pilota.

No Hamilton je odlučio odbiti ulogu jer nije imao nikakvo glumačko iskustvo, a raspored mu je bio pretrpan zbog priprema za utrke. Glumac je kasnije požalio zbog svoje odluke. 

 

"Kao prvo, nikad nisam pohađao satove glume i nisam htio biti razlog neuspjeha filma", objasnio je Hamilton. "Kao drugo, jednostavno nisam imao dovoljno vremena da se posvetim filmu. Sjećam se da sam to trebao reći Tomu i Joeu, što mi je slomilo srce. Naravno, kasnije sam požalio zbog te odluke. Nakon što su mi pokazali film, pomislio sam: 'Ovo sam mogao biti ja!'"

Iako ga nismo imali priliku gledati u Top Gunu, Hamilton surađuje s Kosinskim na nadolazećem filmu o Formuli 1, u kojem glavnu ulogu igra Brad Pitt. Hamilton na filmu radi kao jedan od producenata kako bi se pobrinuo da film realistično prikaže svijet automobilističkih utrka.

Pročitajte više