Michael Shannon o modernim franšizama: “Ne želim stvarati besmislenu zabavu”

Foto: EPA

MICHAEL Shannon, glumac poznat po ulogama u Revolutionary Road i Nocturnal Animals, u nedavnom intervjuu za Empire Magazine je objasnio zašto je odbio ulogu u Ratovima zvijezda, koja mu je ponuđena 2016. godine. Glumac je otkrio da ga nimalo ne privlače velike franšize. 

"Uvijek sam malo oprezan kad su u pitanju veliki filmovi. Oduzimaju puno vremena i nije mi zanimljivo raditi na njima", izjavio je Shannon. Glumac je također izrazio svoj prezir prema "besmislenoj zabavi", koju mnoge franšize, po njegovom mišljenju, perpetuiraju.

"Ne želim biti zarobljen u franšizi. Mislim da nisu zanimljive i ne želim ih podržavati. Ako nešto radim, želim da to ima neki smisao - ne želim stvarati besmislenu zabavu. Svijetu ne treba još besmislene zabave. Zatrpani smo njome", tvrdi zvijezda filma 99 Homes.

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

Unatoč ovakvom mišljenu, Shannon se našao u DC-jevom filmskom svemiru, gdje je glumio Generala Zoda u filmovima Man of Steel i The Flash, piše Entertainment Weekly.

Na ove filmove ne gleda na isti način, citirajući relevantnost filma Man of Steel. "To je pogled na civilizaciju koja je uništila vlastiti planet i misli da će je spasiti uništenje drugog", objasnio je, dodajući da nije percipirao Zoda kao negativca, već kao zaštitnika svog naroda.

U drugu ruku, njegov povratak u The Flash ga je iznenadio i nije bio baš zadovoljan. "Ovo nije bila situacija u kojoj dublje istražujemo lika, kao što je bio slučaj u Man of Steel. Pojavio sam se samo kao prijetnja za protagoniste", objasnio je Shannon. Iako je njegovom liku nedostajalo dubine u najnovijem DC-jevom filmu, glumac je pohvalio sofisticiranost radnje i podsjetio da filmovi ne trebaju služiti samo kao zabava.

Pročitajte više