Moglo bi vas iznenaditi koje filmove voli gledati Christopher Nolan

Foto: EPA

CHRISTOPHER Nolan je jedan od najhvaljenijih redatelja današnjice, njegovi filmovi su često nagrađivani prestižnim nagradama, ali to ga ne sprječava da uživa u visokobudžetnim blockbusterima za mainstream publiku.

Prema Jordanu Ruimyju, kritičaru s World of Reela, "postoji nešto u tome kada velike redatelje uspije impresionirati mediokritet". Primjerice, Paul Thomas Anderson, redatelj filma Bit će krvi (There Will Be Blood), voli gledati Venom 2 i Shang-Chi. 

Nolan je u nedavnom intervjuu priznao da svaki Božić gleda romantičnu komediju Zapravo ljubav (Love Actually), a osim toga voli i franšizu Brzi i žestoki. Emily Blunt, zvijezda Oppenheimera, najnovijeg Nolanovog filma, potvrdila je da redatelj ima eklektičan ukus, ali da nikad ne kritizira tuđe filmove. 

"On gleda sve i jedan film, iz svakog žanra", rekla je Blunt. "I nikad ga nećete čuti kako pljuje po tuđim filmovima. Zna kako je teško snimiti dobar film." 

Nolanova ljubav prema mainstream filmovima je i ranije oduševljavala njegove kolege. Anne Hathaway, koja je glumila Ženu mačku u Nolanovom filmu Vitez tame: Povratak iz 2012. godine, rekla je da je redatelj tijekom snimanja cijelo vrijeme citirao komediju MacGruber.

Nolan je prije tri godine priznao da mu je drag film Brzi i žestoki 3: Tokio drift (The Fast and the Furious: Tokyo Drift), a prije deset godina je nahvalio film Čovjek od čelika (Man of Steel), redatelja Zacka Snydera. "Vjerujem da će ovo što je Zack napravio u Čovjeku od čelika definirati Supermana našeg vremena", izjavio je Nolan tada.  

Pročitajte više