Na današnji dan počelo je snimanje filma koji publika smatra najgorim o Jamesu Bondu

Screenshot: YouTube

TKO nije pogledao Seana Conneryja u ulozi agenta 007, nije nikada upoznao pravog Jamesa Bonda, kaže izreka kojom se često služe filmski kritičari. Škotski glumac bio je prvi koji je portretirao britanskog tajnog agenta u filmu i od 1962. do 1983. godine pojavio se u toj ulozi sedam puta.

Na današnji dan, 27. rujna 1982., počelo je snimanje filma Never Say Never Again, koji su obožavatelji franšize nedavno izdvojili kao najgori film o Bondu svih vremena. Da to zna, Connery bi možda požalio što je pristao pojaviti se i u ovom nastavku popularnog akcijskog serijala. Naime, nakon što je 1971. snimio Diamonds Are Forever, Connery je rekao - nikad više. Ipak, nešto (ili netko) ga je natjeralo da promijeni mišljenje.

Prema kritičarima Rotten Tomatoesa, film je zaslužio ne tako sjajnih 71%, dok ga je publika “kaznila” ocjenom od samo 37% i svrstala na pretposljednje mjesto najlošije ocijenjenih filmova o Bondu. Iza njega je Casino Royale iz 1967. 

Spomenimo i da se u Never Say Never Again Kim Basinger prvi put pojavila u jednoj od prvih većih uloga. Mnogi fanovi i danas smatraju da je Basinger, uz zlicu Barbaru Carreru, najljepša Bond djevojka svih vremena.

O čemu se radi u Never Say Never Again?

M (Edward Fox) suspendira Bonda na neodređeno vrijeme zbog neuobičajene pogreške tijekom rutinske misije obuke. Međutim, kada članica SPECTER-a Fatima Bush (Barbara Carrera) i njezini kolege teroristi uspješno ukradu dva nuklearna projektila od američke vojske, M mora vratiti Bonda jer je on jedini agent koji može pobijediti SPECTER u njihovoj igri špijunaže.

Pročitajte više