Na Netflix stiže nastavak hit filma iz 2022.

Screenshot: YouTube

FILMSKI hit iz 2022. godine dobit će svoj nastavak nakon što je original bio iznimno uspješan na Netflixu.

Troll, film koji je na Netflix stigao u prosincu 2022. godine, vrlo je brzo postao hit. U tri mjeseca pogledalo ga je 100 milijuna korisnika, što ga je dovelo do mjesta na top 10 ljestvici u 93 države svijeta. Time je postao najpopularniji film na Netflixu koji nije na engleskom.

Radnja Trolla povezana je s nordijskom mitologijom pa se tako u filmu istraživači susreću s čudovišnim stvorenjem za koje se smatra da je posljednje svoje vrste. Film je snimljen u Norveškoj, a režiju je potpisao Roar Uthaug (Tomb Raider), dok je scenarij djelo Espena Aukana (Viking Wolf).

Zbog uspjeha koji je Troll doživio, a što je završetak filma i naslutio, Netflix je odobrio nastavak. Praktički ista ekipa, osim glumaca, radit će i na Trollu 2. Redateljska palica ostaje kod Uthauga, scenarijem će se baviti Aukan, dok produciranje filma pada na leđa Aukana i Kristiana Stranda Sinkeruda (Post Mortem: No One Dies in Skarnes).

Budući da je film tek sada najavljen, a još uvijek nisu poznati glumci, očekuje se da će snimanje krenuti nekad tijekom 2024. godine. U najboljem slučaju, Troll 2 izaći će krajem sljedeće godine, no najvjerojatniji scenarij je 2025. godina.

Pročitajte više