Netflix će raditi adaptaciju knjige norveškog pisca Joa Nesbøa

Foto: EPA

NETFLIX će snimati adaptaciju knjige iz poznatog serijala o detektivu Harryju Holeu, koji je napisao norveški pisac krimića Jo Nesbø. Adaptacija će biti u formatu serije, Working Title je zadužen za produkciju, a norveški redatelj Øystein Karlsen za režiju.

Kako prenosi The Hollywood Reporter, norveška serija temeljit će se na petoj knjizi iz serijala o Harryju Holeu, pod nazivom Đavolja zvijezda (eng. The Devil's Star). Nije poznato kada započinje snimanje serije niti tko će u njoj glumiti, ali je otkriveno da će Nesbø napisati scenarij. Ovo će biti druga najpoznatija adaptacija prema njegovim romanima.

Već postoji filmska adaptacija knjige Snjegović iz 2017. godine, sedme knjige u serijalu. U Snjegoviću je Harryja Holea glumio Michael Fassbender, režirao Tomas Alfredson, a nastao je u produkciji Working Titlea zaduženog i za adaptaciju serije. Međutim, film je dobio jako loše kritike i publike. Nakon 199 recenzija film je ocijenjen sa 7 posto od kritičara i sa samo 18 posto od publike, na temelju više od 10 tisuća recenzija.

Pročitajte više