Od krimića do komedija: 6 serija HBO-a koje na IMDb-ju imaju visoku ocjenu

Foto: Press

NA STREAMING platformi HBO Max, koja je dostupna u Hrvatskoj od 8. ožujka ove godine, kada je zamijenila HBO GO, nalaze se HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network i Max Originals sadržaji.

Brojne kultne i nagrađivane serije nalaze se na ovoj platformi. Ovo su neke od njih koje na IMDb-ju imaju ocjenu višu od sedam, a objavljene su u 2022. godini. 

Barry

Treća sezona serije Barry objavljena je ove godine. Od svoje prve scene komedija Barry uglavnom počiva na šoku brutalnih ubojstava koja je počinio njezin naslovni lik (sukreator, pisac i redatelj Bill Hader), ubojica čiji je život inače krajnje banalan.

Treća sezona serije duboko je zaronila u ono o čemu je gledatelj možda pokušavao ne razmišljati: posljedice koje su Barryjeva ubojstva ostavila za sobom. Sada su Barryjevi napori da pronađe smisao kao glumac zaustavljeni jer se on i njegova nekadašnja djevojka Sally (Sarah Goldberg) suočavaju s većim pitanjem: "Zaslužuju li svi drugu priliku?"

 

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 8.4.

Hacks

Prva sezona Hacksa prikazala je brojne sukobe svojih heroina: dob, komičarski senzibilitet, politiku identiteta, klasni sloj... Druga sezona ove komedije i dalje prikazuje sukobe, ali ih značajno ublažava te prelazi ka međusobnom poštovanju. 

Velike teme, mizoginija u komediji, trnoviti ženski savezi, taština slave i rane koje zakopavamo zbog umjetnosti lako bi mogle dovesti do osjećaja sestrinstva.

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 8.2.

The Righteous Gemstones

Ove godine objavljena je i druga sezona lude serije Dannyja McBridea te je dublja i rezonantnija od prve. Ima i ninja ubojice na motociklima.

Serija prati svjetski poznatu televangelističku obitelj s dugom tradicijom devijantnosti, pohlepe i dobrotvornog rada.

 

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 8.1.

Our Flag Means Death

Godina je 1717. Bogati zemljoposjednik Stede Bonnet doživi krizu srednjih godina i odluči postati gusar. Temeljeno na istinitoj priči. 

Piratska komedija svjedoči o snazi ovog čudnog dijela revizionističke povijesti. U suštini ovo je komedija koja se događa na otvorenom moru, a glumačka postava uključuje prateće uloge pridošlica kao što su Vico Ortiz i Nathan Foad. 

Spora romansa između izbirljivog gospodina pirata Rhysa Darbyja, Stedea Bonneta i crnobradog Taika Waititija odjevenog u kožu nedavno je dobila drugu sezonu, punu ubojstava i kaosa, prožetih raznoraznom glupostima zbog koje piratstvo izgleda puno zabavnije nego što je vjerojatno bilo u stvarnom životu. 

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 7.9.

Jerrod Carmichael: Rothaniel

Jerrod Carmichael odavno je pokazao sposobnost da istražuje teške teme kroz komičnu prizmu. U njegovom najnovijem HBO-ovu specijalu sjedi pred publikom u Blue Note Jazz Clubu te je snimljen krupnim planovima. Pred publikom slaže niz anegdota kako bi sastavio memoare o obiteljskim tajnama i istupio kao gay. 

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 7.9.

The Staircase

Serija je snimljena prema istinitom događaju, misteriju o smrti, tužnoj, jezivoj i izluđujućoj. Serija priča priču o Michaelu Petersonu, piscu kriminalističkih romana koji je optužen da je ubio svoju suprugu Kathleen, koja je nađena mrtva na dnu stubišta.

 

Na IMDb-ju ocjena ove serije je 7.2.

Pročitajte više