Robert De Niro otkrio koji su mu filmovi omiljeni, svi su poznati klasici

Foto: EPA

POZNATI glumac Robert De Niro u svojoj je karijeri radio na brojnim filmovima, poput Kuma (eng. The Godfather), Dobrih momaka (eng. Goodfellas), Dozvole za brak (eng. Meet the Parents), Casina i drugih filmova. No, i sam glumac ima omiljene filmove kojih se rado sjeti i voli ih pogledati. 

Gostujući u jednom intervjuu, De Niro je otkrio svoja tri omiljena filma koja uvijek voli pogledati. Na popisu se nalaze filmovi Istočno od raja (eng. East of Eden), Na dokovima New Yorka (eng. On the Waterfront) i Buntovnik bez razloga (eng. Rebel Without a Cause), prenosi Far Out Magazine.

Istočno od raja (1955.)

Američka filmska drama redatelja Elije Kazana iz 1955. godine temelji se na istoimenom romanu Johna Steinbecka. Radnja prati dva brata koji žive u Kaliforniji tijekom 1910-ih godina i bore se za naklonost svog strogog oca. Stara tajna o njihovoj odsutnoj majci izlazi na vidjelo.

U filmu su uloge imali James Dean, Raymond Massey, Julie Harris, Burl Ives, Richard Davalos, Jo Van Fleet, Lois Smith, Albert Dekker i druge zvijezde.

Na dokovima New Yorka (1954.)

Na De Nirovom popisu omiljenih filmova nalazi se još jedna drama redatelja Elije Kazana - Na dokovima New Yorka iz 1954. godine. Gledatelji u filmu prate priču o bivšem borcu koji je postao lovac iz New Jerseyja i želi se suprotstaviti svojim korumpiranim sindikalnim šefovima, uključujući svog starijeg brata. U isto vrijeme počinje se povezivati s ožalošćenom sestrom jedne od žrtava sindikata. 

U ovom filmu glumili su Marlon Brando, Karl Malden, James Westerfield, Rod Steiger, Lee J. Cobb, Pat Henning, Leif Erickson, Eva Marie Saint i ostali glumci.

 

Buntovnik bez razloga (1955.)

Treći omiljeni film Roberta De Nira je drama Buntovnik bez razloga redatelja Nicholasa Raya. Priča prati buntovnog mladića s problematičnom prošlošću koji dolazi u novi grad, u kojem ubrzo pronalazi nove prijatelje, ali i neprijatelje.

Iako film nema istog redatelja kao prethodna dva, James Dean ima glavnu ulogu u Buntovniku bez razloga, baš kao i u drami Istočno od raja. Osim njega, u filmu su glumili i Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus, Ann Doran, Corey Allen, William Hopper, Rochelle Hudson i drugi glumci.

Pročitajte više