Kritičari popljuvali film Reese Witherspoon, publici je super

Screenshot: Youtube

Nakon što je 2018. na police knjižara stigla knjiga Djevojka iz močvare (Where The Crawdads Sing), nismo dugo čekali da se po njoj snimi film.

Oduševljena knjigom Delie Owens, Reese Witherspoon je 2022. godine radnju pretočila na ekrane, pa je film s Daisy Edgar-Jones u glavnoj ulozi danas dostupan na Netflixu.

O čemu se radi u filmu?

Napuštena kao djevojčica, Kya je odrasla u opasnim močvarama Sjeverne Karoline. Zbog toga je u gradu Barkley Coveu nazvana djevojkom iz močvare, što ju je izoliralo od zajednice. Kada su je privukla dva mladića iz grada, Kya se otvorila prema novom i zapanjujućem svijetu. Međutim, kada je jedan od njih pronađen mrtav, Kya je odmah postala glavni osumnjičenik.

Film nisu dobro primili kritičari, koji su mu na Rotten Tomatoesu dali svega 35 posto. S druge strane, publika ga je nagradila s impresivnih 96 posto. Također, savjetuju da se prvo pročita knjiga.

"Uvijek prvo pročitajte knjigu", "Sjajan film", "Odličan, zanimljiv i drugačiji film", neki su od komentara u Facebook grupi Netflix Bangers.

Temelji li se radnja na istinitoj priči?

Vjeruje se da knjiga, po kojoj je snimljen film crpi inspiraciju iz osobnog života Delie Owens. Naime, autorica, njezin suprug Mark i posinak Chris bili su povezani sa stvarnim ubojstvom 1995. Tijekom njihovog posjeta Zambiji ubijen je afrički lovokradica.

Prema Screen Rantu, u dokumentarcu Deadly Game: The Mark and Delia Owens Story Mark je navodno viđen kako potiče ljude da pucaju na krivolovce koji uđu u park. Trenutak pucanja u krivolovca snimljen je kamerom. Kad je epizoda emitirana, zambijska vlada otvorila je istragu ubojstva koja je sugerirala da je Owensin posinak povukao okidač i ubio navodnog krivolovca. No, cijela je obitelj to demantirala.

Slučaj nikada nije riješen, a Owens je i dalje tražena radi ispitivanja, kao i njezin bivši muž i njegov sin. U Zambiji nema zastare za ubojstvo, a Owens poriče da zna bilo što o pucnjavi.

Pročitajte više