Pedro Pascal je otkrio koji film o zombijima smatra remek-djelom

Screenshot: Youtube/HBO

PEDRO Pascal, trenutno jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca zahvaljujući svom izvanrednom nastupu u HBO-ovoj postapokaliptičnoj seriji The Last of Us, u nedavnom intervjuu je iznio svoje misli o modernoj industriji filmova o zombijima i podijelio svoje uvide o filmu za koji vjeruje da je potaknuo "renesansu" ovog žanra.

Mnogi vjeruju da je remake filma Dawn of the Dead koji je 2004. godine režirao Zack Snyder oživio filmove o zombijima. No Pascal je njihov uspon pripisao filmu 28 Days Later iz 2002. godine, piše Far Out Magazine. Ovaj film je režirao Danny Boyle, a scenarij je napisao Alex Garland. Radnja filma prati mladog kurira, kojeg glumi Cillian Murphy, koji se budi iz kome i saznaje da u svijetu vlada kaos zbog razornog virusa koji hara Velikom Britanijom i pretvara ljude u zombije.

 

Glumac je za film rekao da je istovremeno uzbudljiv i sofisticiran, čak ga je nazvao remek-djelom. "Pogledao sam film u kinu i imao sam osjećaj kao da mi se uvukao pod kožu iako sam odrasla osoba", rekao je Pascal. "Imao sam noćne more, ali to su bile avanturističke noćne more."

Osim toga, glumac vjeruje da je 28 Days Later imao utjecaj na kasnije projekte, poput filma Dawn of the Dead i serije The Walking Dead. U Dawn of the Dead ga je posebno impresionirao uzbudljiv početak filma. 

Pascal je naveo da je u jednom periodu skoro zaboravio na zombi žanr jer je filmska industrija bila prezasićena takvim filmovima i serijama. Ponovni interes mu je pobudila serija The Last of Us, u kojoj glumi jednog od glavnih likova i koju mnogi svrstavaju među najbolje serije u posljednjih par godina.   

Pročitajte više