Pronašli smo pet knjiga za čitanje na plaži

Foto: Press

Nevjerojatno je da prvi članak ovog tipa pišemo tek sad, no proljeće je izmaknulo kontroli. U knjižarama vlada obilje pa nema smisla da duljimo s uvodom. Evo novih knjiga koje biste trebali ugurati u torbu za plažu.

Mala pekarnica u Brooklynu – Julie Caplin

Nije mediteranska lokacija, ali autorica nas je iz knjige u knjigu uspjela očarati svojim opisima lokaliteta u njihovu punom sjaju. Kao putopisna novinarka Julie Caplin obišla je mnoge zanimljive lokacije, pa se tako rodila i ideja da napiše serijal Romantic Escapes koji redovito izlazi i u prijevodu.

Nakon hladnog Islanda, zelene Irske, šarmantnog Pariza i rascvjetanog Japana odlazimo u Ameriku kako bismo se uvjerili da blještava svjetla velegrada na srce djeluju poput zvjezdanog tepiha iznad toplog mora.

Opasno dobre navike – Jen Sincero

Ima naslova o tome kako postati faca, doista ih ne manjka: riješite se ovih ili onih karakteristika i poletite u stratosferu poput rakete Jeffa Bezosa upitnog dizajna. Ipak, rezultati većinom izostaju, barem oni trajni i praktični.

Nova knjiga hitmejkerice koja stoji iza naslova Ti si opasna faca, koji nas je nadahnuo i nasmijao, okreće oštricu u smjeru navika precizno secirajući mehanizme koji nam onemogućavaju da slijedimo svoje snove.

Dan kada sam naučila voljeti sebe – Maud Ankaoua

U ovoj nas knjizi Maud Ankaoua još jednom vodi na zanimljivo i dirljivo putovanje nakon kojega se više nećemo osjećati isto. Velikodušno, nadahnuto i uvjerljivo poklanja nam ključeve prave ljubavi, one koja čovjeka istinski ispunjava. Uspješna odvjetnica Constance dobila je posao u prestižnom odvjetničkom uredu koji je dugo priželjkivala.

Zbog neobične stavke ugovora za posao primorana je napustiti svoju zonu komfora, ali nasreću, u svemu tome podržavaju je njezini prijatelji. Izazov u koji će se upustiti itekako će uzdrmati njezinu sliku sebe same i ljubavi općenito.

Utjecaj – Robert Cialdini

U ovom hvaljenom bestseleru Robert Cialdini - stručnjak iz područja utjecaja i uvjeravanja - pomoću svojih legendarnih načela utjecaja (reciprocitet, sviđanje, društvena potvrda, autoritet, oskudica, obvezivanje, dosljednost te jedinstvo) objašnjava zašto ljudi pristaju na tuđe zahtjeve (čak i kada ne bi trebali) i kako se ti uvidi mogu etički primijeniti u poslovnim i osobnim odnosima.

Pritom čini ovu važnu temu iznenađujuće jednostavnom - ne moramo biti znanstvenici kako bismo naučili koristiti ovu znanost, bilo da se želimo obraniti od neetičkih pokušaja utjecaja ili i sami želimo postati utjecajniji.

Mag iz Kremlja – Giuliano da Empoli

Zvali su ga "mag iz Kremlja". Zagonetni Vadim Baranov prvo je bio kazališni redatelj pa producent reality showova, da bi na kraju postao Putinova, to jest Careva siva eminencija.

Ali Baranov nije običan karijerist: upleten u sve mračnije tajne sustava koji je pomogao stvoriti, taj pjesnik zalutao među vukove napravit će sve da se iz njega izvuče. Naposljetku podnosi ostavku na mjesto političkog savjetnika, a glasine o njemu, umjesto da utihnu, samo se množe i nitko nije u stanju razlučiti istinu od laži. Ovo je priča o tvorcima paralelnih realnosti luđih od svake mašte.

Pročitajte više