Samuel L. Jackson vjeruje da nije nominiran za Oscara zbog montaže filma

Foto: EPA

SAMUEL L. Jackson je u nedavnom intervjuu otkrio da je montaža filma u kojem je glumio možda utjecala na njegove šanse za nagradu Oscar. Glumac vjeruje da je mogao dobiti nominaciju za Oscar da nisu izrezali jednu od ključnih scena iz filma Vrijeme ubijanja (A Time to Kill), piše Deadline. 

Jackson u filmu glumi Carla Leeja Haileyja, čiju kćer Tonyju (Rae'Ven Larrymore Kelly) otmu i siluju dva bijelca. Hailey se zatim javi odvjetniku Jakeu Briganceu (Matthew McConaughey) za pomoć, no on mu priznaje da postoji šansa da će silovatelji njegove kćeri biti pušteni na slobodu. Hailey zatim uzima stvar u svoje ruke i ubija napadače, a Brigance ga odluči braniti na sudu. 

Glumac je otkrio da je prvi dan snimanja radio na važnoj sceni koja je kasnije izbačena iz filma. "Prvi dan snimanja tog filma držao sam govor s jednim glumcem. Cijela filmska ekipa je plakala nakon što sam završio", prisjetio se Jackson. "Mislio sam si: 'U redu, izgleda da sam na pravom putu.'"

"Ta scena na kraju nije završila u filmu. I znam zašto nije. Zato što to nije bio moj film i nisu mene pokušavali učiniti zvijezdom", rekao je Jackson.

Glumac je priznao da je to prvi put da mu se dogodilo nešto takvo, ali s godinama je naučio zašto dolazi do takvih odluka tijekom montaže filma. 

"Radio sam i na drugim filmovima gdje sam se znao pitati zašto su određeni trenuci izbačeni tijekom montaže. Doznao sam da je to zato što su ti trenuci ponekad veći od samog filma", otkrila je zvijezda Paklenog šunda. 

Iako Jackson danas shvaća zašto je do takve odluke došlo u filmu Vrijeme ubijanja, vjeruje da je njegov lik zbog izbacivanja te scene ispao hladnokrvniji nego što je, jer je izgledalo kao da daje sve od sebe kako bi se izvukao od kazne nakon dvostrukog ubojstva. Da je ta scena ostala u filmu, djelovao bi više kao otac koji želi dati sve od sebe da bi zaštitio svoju kćer.
 

Pročitajte više