Šef Warner Brosa: Gospodar prstenova, Harry Potter i DC nisu dovoljno iskorišteni

Screenshot: YouTube

DAVID Zaslav, predsjednik i glavni izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja, opleo je po svojim najvećim franšizama i napomenuo da su izazovi s kojima se kompanija trenutno susreće neki od najzahtjevnijih.

Zaslav smatra da njihovi potencijali u posljednjih 10 godina nisu iskorišteni na najbolji mogući način. Intelektualno vlasništvo velikih franšiza je ogromna stvar za Warner Bros., no pruža im i izazov s kojim se nisu najbolje snašli u proteklom desetljeću.

"Izazov je u tome što se sadržaj naših velikih vlasništva u vidu Harryja Pottera, Gospodara prstenova i DC-ja nije dovoljno iskoristio", priznao je Zaslav.

"Više od desetljeća nismo ništa napravili s Harryjem Potterom. Ništa nismo napravili s Gospodarom prstenova", rekao je i dodao: "Kad ubacite te franšize unutra, ovo je studio s najboljom izvedbom na svijetu. Moramo rasporediti naš najbolji kapital i to moramo učiniti s najkreativnijim ljudima na svijetu."

Radi se na seriji o Harryju Potteru, uskoro stiže i animirani film o Gospodaru prstenova

U njegovim riječima ima puno istine. Fantastične zvijeri dio su svijeta Harryja Pottera i služe kao njegovi prednastavci, no nisu ponovili uspjeh kakav je imao dječak čarobnjak. Najveći uspjeh zapravo leži u videoigri Hogwarts Legacy koja je izašla ove godine i za koju mnogi tvrde da je najbolji sadržaj franšize još od filmova, čiji smo završetak priče dobili 2011. godine.

No da nije sve tako crno po Harryja Pottera, govori i činjenica da ćemo u narednim godinama dobiti seriju o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu. Serija je trenutno u razvoju, ali još se ne zna tko će glumiti Harryja Pottera. Warner Bros. Discovery obećao je da će serija biti vjerna izvornom materijalu, a tu tezu produbljuje i suradnja s autoricom knjiga J.K. Rowling.

Što se tiče Gospodara prstenova, Zaslav tvrdi da im je cilj napraviti što više filmova. Sljedeće godine na rasporedu je izlazak novog filma, animiranog War of the Rohirrim. Nakon toga bismo trebali dobiti filmove koji će biti fokusirani isključivo na samostalne likove.

Filmovi DC-ja su doživjeli neuspjeh

DC je pak priča za sebe. U nadi i želji da stignu Marvelov uspjeh, forsirali su sadržaj i bez konkretne razrade priče zakopali se dublje nego što su trebali. Ne samo da su filmovi doživjeli neuspjeh nego je i studio promijenio vodstvo. Na čelu novog DC-ja se sada nalaze James Gunn, koji je zaslužan za uspjeh Marvelovih Čuvara galaksije, i Peter Safran.

Njih dvojica imaju jasan plan vođenja DC Studiosa, a prvi film koji su najavili je onaj o Supermanu. Superman: Legacy je trenutno u razvoju i trebao bi izaći 2025. godine. Henryja Cavilla u ulozi Supermana zamijenit će David Corenswet.

Koliko je Warner Bros. Discovery u problemima sa svojim poznatim franšizama govori i činjenica da je Barbie postala njegov najuspješniji film po zaradi. Prije toga, prvo mjesto držao je film Harry Potter i Darovi smrti 2. dio iz 2011. godine. U top 10 filmova samo su dva novija - Aquaman (2018.) na trećem i Joker (2019.) na petom mjestu ljestvice.

Pročitajte više