Sumrak saga postaje TV serija

Foto: IMDb

Sumrak saga uskoro bi mogla postati TV serija.

Kako izvještava The Hollywood Reporter, serija će se temeljiti na istoimenoj seriji knjiga Stephanie Meyers, koja je prethodno adaptirana u filmsku franšizu.

Prema izvorima, Wyck Godfrey i Erik Feig angažirani su kao izvršni producenti. Feig je bivši dopredsjednik Lionsgate Motion Picture Groupa, dok su Godfrey i njegova producentska tvrtka Temple Hill producirali pet filmova Sumrak. Također se očekuje da će Meyers biti uključena u seriju.

Filmska franšiza, zajedno poznata kao Sumrak saga, sastojala se od pet filmova objavljenih između 2008. i 2012., koji su ukupno zaradili više od 3 milijarde dolara na kino blagajnama diljem svijeta.

 

Robert Pattinson, Kristen Stewart i Taylor Lautner imali su glavne uloge u franšizi te su postali velike zvijezde. Iako se Pattinson kroz godine ogradio od filmova i izjasnio kao veći fan knjiga, fanovi mu to nisu zamjerili.

 

Vijest o nadolazećoj Sumrak seriji dolazi nakon što je HBO Max nedavno potvrdio da je u ranom razvoju televizijske adaptacije Harryja Pottera, s planovima za desetljeće dugo prikazivanje. Autorica knjiga o Harryju Potteru J.K. Rowling bit će jedna od producentica serije.

"U partnerstvu s Warner Bros. Televisionom i J.K. Rowling, ova nova Max Original serija zaronit će duboko u svaku od kultnih knjiga u kojima su obožavatelji nastavili uživati svih ovih godina", rekao je direktor HBO-a Casey Bloys.

Pročitajte više