Sydney Sweeney izdvojila je četiri najdraža horor filma

Foto: EPA

SYDNEY Sweeney jučer je imala intervju s portalom Letterboxd u kojem je otkrila svoja četiri najdraža horor filma.

Sweeney je zvijezda horora Immaculate, koji se trenutno prikazuje u odabranim kinima. Glumica je u filmu Michaela Mohana utjelovila časnu sestru Ceciliju koja je pozvana da se pridruži idiličnom samostanu u Italiji, kako bi se brinula o časnim sestrama koje su na samrti. Cecilija tamo doznaje da je trudna iako je djevica, a stanovnici samostana počinju je tretirati kao novu Bogorodicu.

Glumica je u intervjuu s Letterboxdom promovirala Immaculate uz redatelja Michaela Mohana te pritom otkrila svoje najdraže horor filmove. Evo što se našlo na njezinom popisu.

Rosemaryna beba (Rosemary’s Baby)

Prvi na popisu je kultni horor Romana Polanskog iz 1968. godine. Sweeney je objasnila da je film Rosemaryna beba bio jedna od najvećih inspiracija za Immaculate.

"Sviđaju mi se izvedbe u njemu, to je klasični horor", izjavila je glumica.

Mi (Us)

Drugi film koji je Sweeney spomenula jest psihološki horor Mi, redatelja Jordana Peelea, s Lupitom Nyong'o u glavnoj ulozi.

"Lupita je, kao prvo, odlična glumica. Način na koji je utjelovila tog lika, način na koji se kretala i na koji bi pomaknula glavu, bio je tako jeziv i to je bilo zastrašujuće", rekla je Sweeney.

Isijavanje (The Shining)

"Kao glumica, htjela bih biti u Jackovim cipelama. Mislim da bi to bilo tako zabavno, zanimljivo i drukčije", rekla je Sweeney o hororu Isijavanje, koji je režirao Stanley Kubrick i u kojem glavnu ulogu igra Jack Nicholson.

Noć vještica (Halloween)

Za kraj, Sweeney je spomenula kultni horor Halloween iz 1978. godine, redatelja Johna Carpentera.

"Ne možete imati popis najboljih horora, bez da u njemu ne navedete film Johna Carpentera. On i Jamie Lee Curtis stvorili su tako legendarnu 'posljednju djevojku', čiji je utjecaj vidljiv i danas", objasnila je Sweeney.

Ostatak intervjua dostupan je na ovoj poveznici.

Pročitajte više