Tom Hiddleston i Mark Hamill glume u novoj adaptaciji Stephena Kinga

Foto: EPA

TOM Hiddleston i Mark Hamill glumit će u novoj adaptaciji Stephena Kinga The Life of Chuck. Projekt će biti predstavljen na nadolazećem filmskom sajmu u Cannesu.

Mike Flanagan, redatelj filma Doctor Sleep, još jedne Kingove adaptacije, režira, piše scenarij i radi kao producent za Intrepid Pictures s kolegom producentom Trevorom Macyjem. Flanagan je poznat i po radu na popularnim Netflixovim serijama Haunting of the Hill House i Haunting of the Bly Manor. 

Temeljen na kratkoj priči iz Kingove antologije iz 2020. godine, If It Bleeds, The Life of Chuck su tri priče koje predstavljaju biografiju Charlesa Krantza od kraja prema početku, počevši njegovom smrti od tumora na mozgu u 39. godini i završavajući njegovim djetinjstvom u navodno ukletoj kući.

Scenarij je već nekoliko mjeseci u pripremi, a adaptiran je prije početka štrajka scenarista. Hiddleston će glumiti glavni lik, Chucka, a Hamill će glumiti njegovog djeda Albieja.

Iako je King poznat po adaptacijama svojih horora, The Life of Chuck će biti sličniji filmovima poput Stand By Me, The Shawshank Redemption i The Green Mile.

Dobitnik Zlatnog globusa i Olivier nagrade Hiddleston najpoznatiji je po ulozi Lokija u Marvelovom filmskom svemiru.

Hamill je poznat po ulozi Lukea Skywalkera u franšizi Ratovi zvijezda i njezinim nastavcima. Nedavno se pojavio i u Netflixovoj seriji Sandman te će glumiti u Sonyjevom nadolazećem filmu The Machine i Netflixovoj seriji House Of Usher.

Stephen King, prozvan "kraljem horora", jedan je od najprodavanijih autora svih vremena. U njegove knjige i kratke priče koje su adaptirane u popularne filmove ubrajaju se Carrie, The Shining, Pet Sematary, It, Stand By Me, The Running Man, The Shawshank Redemption i The Green Mile.

Pročitajte više