Venom je stvaran: Nova vrsta pauka nazvana je po Marvelovom liku i Tomu Hardyju

Foto: EPA

TOM Hardy može se pohvaliti kako se jedna vrsta pauka zove upravo po njemu i liku koji je utjelovio, Marvelovom antiheroju Venomu. Znanstvenici su u Australiji otkrili novu vrstu pauka koja na prsima ima prepoznatljive crne oznake koje neodoljivo podsjećaju na šare na glavi Venoma, vječnog Spider-Manovog rivala.

Budući da je Venoma u Sonyjevim filmovima utjelovio Tom Hardy, znanstvenici su glumcu i fiktivnom liku odlučili dati posvetu imenujući pauka njihovim imenima. Novi identificirani pauk zove se Venomius tomhardyi. Osim toga, ovaj pauk spada i pod novoidentificirani paučji rod zvan Venomius.

Tom Hardy inače nije jedini glumac koji se može pohvaliti da je neka vrsta životinje dobila ime po njemu. Harrison Ford se već specijalizirao u toj ulozi. Ranije ove godine nova vrsta zmije imenovana je Tachymenoides harrisonfordi. Po njemu su još nazvane vrste mrava (Pheidole harrisonfordi) i pauka (Calponia harrisonfordi).

Venom također nije jedini fiktivni lik koji se ovime može pohvaliti. Jedna vrsta leptira imenovana je po legendarnom Sauronu iz Gospodara prstenova – Saurona. J. R. R. Tolkien napisao je i zbirku mitova Silmarillion iz koje potječe lik Earendil, čije ime je znanstvenicima bilo inspiracija da imenuju najudaljeniju poznatu zvijezdu u svemiru – Earendel.

Pročitajte više