Violi Davis je internetski mem pomogao da dobije ulogu u prednastavku Igara gladi

Screenshot: Youtube/Lionsgate Movies

FRANŠIZI Igre gladi nikada nisu nedostajali talentirani glumci. Juliane Moore, Donald Sutherland, Stanley Tucci i Philip Seymour Hoffman samo su neka od poznatih lica koja su tijekom svoje karijere posjetila fiktivnu državu Panem, a ove godine će im se pridružiti i Viola Davis. 

Davis je jedna od najtalentiranijih glumica današnjice - dobitnica je EGOT-a, kao član male skupine glumaca koji su osvojili nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony - tako da nije iznenađujuće da ju je redatelj Francis Lawrence htio vidjeti u svom prednastavku popularne franšize Igre gladi: Balada pjevica i zmija.

No talent nije jedina stvar zbog koje je redatelj odabrao Davis za ulogu Volumnije Gaul, zle voditeljice Igara gladi. Lawrence je u nedavnom intervjuu za Entertainment Weekly otkrio da mu je Davis zapela za oko zbog internetskog mema u kojem ju je jedan od obožavatelja prikazao kao negativku horora. 

"To je bila fotografija koju je neki fan uredio u Photoshopu i koja je prikazivala Davis kako stoji pokraj prozora. Mislim da je to bila neka scena iz filma The Help, samo što je na licu imala neki zločesti smiješak, a slika je bila uređena tako da izgleda kao poster za horor u kojem je ona negativka", rekao je Lawrence.  

"Pomislio sam: 'Opa, znate što? Mislim da bi ona bila zaista dobra u ovome!' Ona u sebi ima to neko dostojanstvo, ali opet može biti razigrana i vrckasta i sve to prikazati. Ovo bi bila neobična uloga za nju. Ne viđamo je često u takvim filmovima", dodao je redatelj. 

Igre gladi: Balada pjevica i zmija se zbiva 64 godine prije originalne trilogije i prati mladog Coriolanusa Snowa prije nego što je postao okrutni predsjednik Panema. Davis je u filmu utjelovila voditeljicu Igara gladi Volumniju Gaul, koja je okrutnu igru odlučila pretvoriti u spektakl. Prednastavak hit franšize u kinima će igrati od 17. studenog ove godine. 

 

 

Pročitajte više