Winona Ryder nije imala pojma što je Netflix prije Stranger Thingsa

Screenshot: YouTube

NETFLIX se tijekom proteklog desetljeća prometnuo u najveću streaming uslugu na tržištu. Danas nema onog tko nije čuo za ovu platformu. Sve više poznatih i renomiranih glumaca okreće se snimanju filmova i serija za Netflix. Posljednjih nekoliko godina, streaming platforma dobila je konkurenciju poput HBO Maxa, Disneyja+ i Amazon Prime Videa te je morala poduzeti određene korake kako bi i dalje zadržala ulogu vodećeg servisa.

Međutim, nije oduvijek bilo tako. Netflix prije gotovo 10 jedva da je imao konkurenciju. U Sjedinjenim Američkim Državama, odakle je i potekao, bio je najpoznatiji, no ipak nisu svi čuli za njega. Među tim ljudima je i glumica Winona Ryder, poznata po ulogama u filmovima Bubimir i Male žene.

Otkrio je to producent Stranger Thingsa Shawn Levy. On je u podcastu Happy, Sad, Confused opisao prvi sastanak s Ryder na kojem su pričali o Stranger Thingsu.

"Braća Duffer i ja smo prvi sastanak održali s Winonom. Pili smo čaj i ona nas je pitala što je točno Netflix. Zanimalo ju je što je streaming i je li to nešto poput televizije. To je bila naša početna točka sastanka", rekao je Levy.

"Obožavam tu ženu. No trebalo joj je malo vremena da shvati što je Netflix i streaming, kakve priče mogu proizaći iz toga", dodao je.

Winona u Stranger Thingsu već četiri sezone glumi Joyce Byers. Ona je neustrašiva i uporna majka Jonathana i Willa. Ryder bi se trebala pojaviti i u zadnjoj, petoj sezoni serije, čiji datum izlaska još uvijek nije poznat.

Pročitajte više