2. DAN Index Fit HIIT izazova: Pokrenite se u cijelosti!

Foto: 123rf

ZAPOČELI smo jedan slobodan HIIT izazov koji je prilagođen doslovno svima jer ima samo jednu zadanu vježbu u danu, a ostale vježbe prepuštamo vama na izbor. Doduše, ne bilo koju i ne bilo koliko. 

Poanta je da svoj HIIT trening koji neće trajati duže od 5 do 10 minuta, ovisno o stupnju vaše izdržljivosti, započnete vježbama po vlastitom izboru, ali vježbama kojima ćete doslovno potaknuti cijelo svoje tijelo. To je svojevrsno razgibavanje i zagrijavanje za zadanu vježbu koju ćemo mijenjati svaki dan, a koju ćete bez odmora raditi jednu cijelu minutu. 

Trening će zato izgledati ovako nekako - odradite 5-6 kardio vježbi za zagrijavanje, između svake napravite kratku stanku, a potom ide zadana vježba koju ćete raditi punu minutu. Potom odmarate 30 sekundi i taim ponavljate ponavljate cijeli krug.


Iznimka će biti svaki peti dan kada ćete svojim uobičajenim vježbama "zagrijavanja" dodati svih pet zadanih vježbi u jednoj seriji, s odmorima.

Koliko ćete takvih serija napraviti, to također ovisi o vašoj spremi, a ako ste već odavno prešli rang rekreativaca, svakako za početne vježbe birajte one kojima ćete pokrenuti cijelo svoje tijelo i to uz pomoć opterećenja. 

Jučer je zadana vježba bila sklek, a danas je na repertoaru - čučanj. Klasičan s rukama ispred ili nešto teži - s utezima. 

Ako nemate ideju kojim ćete vježbama započeti trening, predlažemo: mountain climbers, donkey kicks, hidrant kicks, vježbe s užetom, marinci, duboki iskoraci, naskoci na klupu... svaku s barem 12 ponavljanja.

I krenite! 

 

Pročitajte više