4 okidača bolesti koje ljudi svakodnevno ponavljaju

Foto: Instagram

ČAK i ako mislite da živite zdravo, jer ste aktivni, niste pretili i trudite se jesti zdravo, postoje svakodnevne greške na koje najčešće ne obraćamo pažnju. A one su zapravo veliki okidači bolesti i mogu nam prilično narušiti zdravlje. 

Pazite stoga da ove greške ne ponavljate baš često. Ako tu i tamo podlegnete, ne morate brinuti, ali se svakako potrudite da one ne postanu dio vaše svakodnevne navike. 

1. Hranite se "zdravo" gotovom hranom 

Da, možda jest bolje pojesti nešto gotovo i skuhano, da ne biste tijekom dana morali preživljavati na pekari i suhoj hrani, ali gotova hrana, pogotovo ona upakirana za brzu pripremu, zapravo je pravo leglo štetnih tvari. Takva je hrana nedostatna zdravom organizmu, jer nije dovoljno hranjiva i uz to je još puna nezdravih šećera, masti i toksina.  

2. Nedostatak sna

U redu je "preživjeti" koji put s tek nekoliko sati sna, ali ako vam to postane redovna navika, sve što možete očekivati jest da će vaše tijelo i organizam krenuti nizbrdo. Zato što je našem tijelu potrebna dovoljna količina sna (barem osam sati) da bismo mogli funkcionirati i biti zdravi.  

3. Neuredan život 

Puno alkohola, kave, cigareta, tulumarenja i stresa, ostavljaju loše posljedice na naše zdravlje, a čak i ako je već prošlo izvjesno vrijeme (godišnji odmor primjerice), otkako ste se potrudili živjeti malo bolje i zdravije, znajte da tijelo takvu štetu dugo pamti. Zato stručnjaci svakako savjetuju da se barem jednom do dvaput godišnje podvrgnete kratkoročnoj detoksikaciji. Tako ćete organizam lišiti svih starih "grijehova". 

4. Proizvodi za čišćenje 

U nastojanju da vam dom uvijek bude dezinficiran, bez straha od bakterija, mnogi posežu za vrlo agresivnim sredstvima za čišćenje, koji još dugo ostaju u zraku koji udišete. Toksini? Naravno! I još ako se k tome niste pridržavali uputstava da ih koristite sa zaštitnim rukavicama, znajte da je tako određena količina toksina već ušla u vaš organizam. 

Pročitajte više