8 malih i smiješnih koraka koji vam garantiraju bolju tjelesnu formu

Foto: Instagram

KRENITE od malih koraka.

Kada razmišljate o idealnom tijelu i težini koju želite imati, vjerujemo kako uglavnom razmišljate "veliko", odnosno o velikoj transformaciji, za koju će vam trebati puno rada, truda i vremena.
 
Zar ne bi bilo jednostavnije da ipak počnete od malih koraka, kako bi vaši veliki ciljevi postali lakše ostvarivi? Svakako bi, a ovo je nekoliko koraka s kojima možete početi kako biste poboljšali svoju tjelesnu formu.
 
1. Voda
 
Osim što uljepšava vašu kožu, voda poboljšava cijeli niz procesa u vašem organizmu, ubrzava vaš metabolizam te smanjuje unos količine hrane tijekom dana. Drugim riječima, dehidracija je glavni neprijatelj vašeg zdravlja i lijepog izgleda pa uvijek pored sebe imajte bocu vode. Posebno u uredu - tamo pokraj sebe stavite nešto veću količinu vode koja će vas svakodnevno podsjećati na to da ju redovito pijete, i to ne samo u ovim vrućim, ljetnim mjesecima.
 
 
2. San
 
Samo pola sata sna više tijekom noći može učiniti čuda za vaše tijelo. Tako ne samo da ćete biti manje umorni, već ćete biti i produktivniji, pod manjim stresom, s većom količinom energije, s uređenijim apetitom, a sve to znači početak promjene tjelesne forme nabolje.
 
 
3. Trening
 
Da biste postigli određeni cilj, morate kreirati određene navike. Samim time, odabir određenog doba dana za trening omogućuje i bolje uređenje svih ostalih obaveza tijekom dana, ali i tempiranja obroka na idealan način, što u konačnici znači i brži napredak.
 
 
4. Predjela i deserti
 
Ako ste svjesni toga da morate smanjiti unos kalorija, vrijeme je da izbacite slatkiše iz svoje prehrane. No ako se želite spasiti dodatnih kalorija, zaboravite i na predjelo te se koncentrirajte na nekoliko glavnih obroka tijekom dana koji će biti što kvalitetniji.
 
 
5. Fotografiranje
 
Pokušajte 3-4 tjedna bez vaganja i mjerenja te se umjesto toga fotografirajte ispred ogledala jer vjerujte nam, to je nešto što će vas najviše motivirati. No važno je da se fotografirate uvijek isti dan i u isto vrijeme, kako biste izbjegli eventualne razlike nastale kao rezultat obroka prije fotografiranja. Tako ćete najbolje vidjeti dokud ste dogurali.
 
6. Začini
 
Raznorazni dodaci hrani kojima je cilj poboljšanje okusa također imaju svoju kalorijsku vrijednost koju često svjesno zanemarujemo, kao što su kečap ili majoneza. No čak i začini koji to nemaju utječu na unos većih količina hrane nego što vam je potrebno pa ubuduće pripazite i na to.
 
 
7. Alkohol
 
Često svjesno ili nesvjesno zanemarujemo i činjenicu kako neka tekućina itekako loše utječe na našu liniju, a osim gaziranih sokova, tu je i alkohol. Znamo da čaša vina nakon napornog radnog dana zvuči odlično, no gotovo nikad to, kao prvo, nije samo "čaša" vina, a kao drugo, svaki dan tako... Jasno vam je što želimo reći! Jedan gram alkohola ima 7 kalorija, no tu je i dehidracija koju on potiče, kao i sputavanje testosterona te loše djelovanje na cijeli niz procesa u organizmu, a da ne spominjemo mamurluk. Zato ga izbjegavajte kad god možete.
 
 
8. Informirajte se
 
Prije nego što krenete s vježbanjem i zdravim načinom života, informirajte se o programu, načinu prehrane, dodacima prehrani i slično koji najbolje odgovaraju vašim ciljevima. Ne želite se valjda mučiti bez rezultata?

Pročitajte više