Iznenađujući čaj koji može potaknuti metabolizam, prema nutricionistici

Foto: Pexels

Čaj, omiljeni napitak u kojem se uživa diljem svijeta, obuhvaća raznoliku paletu okusa i zdravstvenih prednosti. Osim svojih umirujućih svojstava, određene vrste čaja stekle su priznanje zbog svog potencijala da poboljšaju metabolizam i potaknu mršavljenje. Nutricionistica i dijetetičarka, Susan Schachter, otkrila je jedan takav čaj.

"Čaj od đumbira može pomoći u jačanju metabolizma i sagorijevanju kalorija, što može pridonijeti gubitku masti. Drugo, može pomoći u smanjenju apetita, što dovodi do smanjenog unosa kalorija. Đumbir sadrži bioaktivne spojeve poput gingerola i shogaola, koji su u studijama pokazali protuupalne učinke", kaže Schachter za SheFinds.

Đumbir potiče osjećaj sitosti

Bogat bioaktivnim spojevima, poput gingerola, đumbir posjeduje protuupalna i antioksidativna svojstva koja mogu podržati zdravlje metabolizma. Osim toga, pokazalo se da đumbir potiče osjećaj sitosti, potencijalno smanjujući unos kalorija.

"Počnite sa šalicom ili dvije dnevno i postupno povećavajte unos, dok pratite moguće nuspojave ili probavne smetnje", upozorava dijetetičarka.

Neke od nuspojava su nelagoda u trbuhu, srčane aritmije (u slučaju prekomjerne konzumacije), proljev, mučnina i žgaravica.

Pročitajte više