Ups kruh: Recept za kruh bez ugljikohidrata

Foto: Shutterstock

INTERNETSKA legenda kaže da je "ups kruh" svoje ime dobio jer je nastao - slučajno! No, bez obzira na (ne)istinitost te priče, važno je da se radi o kruhu s minimalnim udjelom ugljikohidrata (0,8g po komadu) što je izvrsna opcija za one koji su na prehrani bogatoj mastima, a s niskim nivoom ugljikohidrata.
 
Ups kruščići se unekoliko razlikuju od tradicionalnog kruha - mekši su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče. Zbog neutralnog okusa, ups kruščiće posluži uz slatke ili slane namirnice.

Sastojci:
 
- 3 velika jaja
- 100 grama krem sira
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
 
Postupak:
 
Razdvoji jaja, bjelanjke u jednu zdjelu i žumanjke u drugu. Istuci bjelanjke zajedno sa solju dok ne dobiješ čvrsti snijeg.
 
Pomiješaj žumanjke i krem sir dok ne postanu glatka smjesa. Dodaj prašak za pecivo.
 
Pažljivo dodaj bjelanjke u kremu od žumanjaka i sira - pokušaj zadržati što više zraka u bjelanjcima.
 
Stavi 6 velikih kruščića na protvan na kojem je papir za pečenje. Peci u sredini pećnice na 150 stupnjeva oko 25 minuta - dok ne postanu zlatni.
 
Izvor: Fit-team

Pročitajte više