Ako pojedete samo četiri indijska oraščića dnevno, ovo se događa s vašim tijelom

Foto: 123RF

INDIJSKI oraščići smatraju se pravom delikatesom, a popularni su širom svijeta zbog svog nježnog i slatkastog okusa.

Moguće je da većina vas voli uključiti ove oraščiće u svoju prehranu, ali sigurno ne znate koliko čuda mogu učiniti za vaše tijelo.

Zbog iznimno puno vitamina i minerala koje sadrže, indijski oraščići su jedna od namirnica koju biste trebali konzumirati svakodnevno.

Ako jedete samo četiri indijska oraščića dnevno, ove promjene ćete osjetiti i vidjeti na svome tijelu, prenosi portal BrightSide.

Vaša kosa i koža će početi sjajiti

Indijski oraščići odličan su izvor bakra i antioksidansa koji su korisni za vašu kožu i kosu. Poznato je da antioksidansi smanjuju znakove starenja, a bakar, s drugim enzimima, proizvod kolagen koji je odgovoran za povećanje elastičnosti vaše kože i vašu kosu će održavati svijetlom i jakom te joj pružiti svilenkasto glatku teksturu.

Rjeđe ćete biti bolesni

Ovi oraščići su odličan izvor cinka koji je važan za razvoj imunološkog sustava, proizvodnju antioksidativnih enzima i za rad vašeg imunološkog sustava općenito.

Vaše kosti će postati jače

Samo četiri indijska oraščića mogu osigurati oko 30 posto dnevnog unosa bakra i 20 posto dnevnog unosa magnezija. Bakar podržava razvoj vaših kostiju i vezivnog tkiva, dok magnezij pomaže vašem tijelu da apsorbira kalcij i smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Imat ćete više energije

Indijski oraščići sadrže niz minerala i vitamina, uključujući vitamine E, K, B6, bakar, fosfor, cink, magnezij, željezo i selen. Svi oni igraju važnu ulogu u pomaganju vašem tijelu da pravilno funkcionira. A što je zdraviji vaš metabolizam, energičnije ćete se osjećati tijekom dana.

Lakše ćete paziti na kilažu

Većina ljudi misli da svakodnevno konzumiranje orašastih plodova dovodi do povećanja kilograma. Međutim, to nije istina. Indijski oraščići sadrže zdrave masti, a magnezij koji se nalazi u njima bitan je za reguliranje metabolizma masti i ugljikohidrata u vašem tijelu.

Zapravo, oni koji konzumiraju orašaste plodove redovito, brže gube kilograme i imaju manji rizik od pretilosti.

Uz to, ovi orašasti plodovi mogu biti odličan zalogajčić jer su izuzetno hranjivi.

Pročitajte više