Ako zaista želite zdravo smršavjeti i zdravo živjeti - morate probati najzdravije sjemenke na svijetu

Foto: 123rf

AKO vam je doista stalo do vašeg zdravlja i želite isprobati novu i ukusnu hranu koja vam može pomoći da čak i skinete višak kilograma - priuštite si najzdravije sjemenke na svijetu - sjemenke konoplje. Moguće ih je nabaviti u specijaliziranim bio trgovinama, izuzetno su blagog okusa, super su hranjive i doista vam mogu pomoći pri reguliranju vaše kilaže.

Sitno sjeme prepuno zdravlja 

Samo tri čajne žličice sjemenki dat će vam oko 10 grama proteina, devet najvažniji amino-kiselina, iznimno su bogati i željezom, magnezijem, cinkom te čitavim nizom esencijalnih masnoća poput omega 3,6 i 9.

Proteini iz samo tri čajne žličice dat će vam dovoljno energije, odlično regulirati šećere u krvi, odnosno obnoviti sve stanice vašeg organizma, a kako su sjemenke konoplje poznate i kao sjemenke one druge, nažalost poznatije funkcije konoplje, one će i prilikom ovakve konzumacije fenomenalno djelovati na vaše neurotransmitere i tako brzo pridonijeti vašem dobrom raspoloženju. Poznate su kao odlična hrana za mozak i živce.



Osim toga sjemenke konoplje odlično djeluju i na upalne procese, antikancerogene te doslovno iscjeljuju krvožilni sustav.

A što je još slađe od svega - mogu se konzumirati na gomilu načina. Kao dodatak drugim sjemenkama, zobenim kašama, žitaricama, u shakeovima. Idealne su kao međuobrok jer će vas propisno nahraniti i držati sitima do sljedećeg obroka. Možete ih dodati i u glavni obrok - njima začiniti salatu ili pojačati obrok tako da možete duže izdržati bez međuobroka i nezdravih grickalica.

Pročitajte više