Arnold Schwarzenegger otkrio kako su ga godine natjerale da prilagodi svoje treninge

ARNOLD Schwarzenegger prihvatio je starenje. Godine su na njega utjecale fizički, ali i psihički.

"Morate prihvatiti stvarnost i učiniti najbolje što možete", kaže u novom izdanju svog mjesečnog biltena.

"Teško je prihvatiti da niste gdje ste nekad bili. Više od dva milijuna Amerikanaca starijih od 65 pati od depresije. Mislim da puno problema proizlazi iz hormonalnih promjena zbog kojih s vremenom gubimo i svoje mišiće. Tržište proizvoda protiv starenja vrijedi 58 milijardi dolara. To znači da puno ljudi pokušava zadržati svoju mladolikost", pojašnjava slavni snagator. 

Stoga, Schwarzenegger nudi nekoliko praktičnih savjeta o tome kako promijeniti rutinu vježbanja i osigurati da trenirate sigurnije i ne ozlijedite se.

"Prilagodio sam se svojim godinama, učinio treninge malo drugačijima i usredotočio se na to da ostanem u formi i izbjegnem ozljede. Odmaknuo sam se od slobodnih utega i držim se sprava", pojašnjava.

Na tu promjenu odvažio se još 2012., a isto je, priznaje, učinio i trostruki Mr. Olympia Frank Zane nakon što je navršio 70.

"Ovisan sam o treninzima i dan moram započeti u teretani. Ali moje tijelo danas ne reagira kao prije 50 godina", tvrdi Schwarzenegger. 

Godine su mu donijele iskustvo, pamet i mudrost.

"Nisam mogao pričati o zdravstvenoj zaštiti ili infrastrukturi na inteligentan način, ali danas, sa 74, takvi razgovori mi pričinjavaju veliku radost. Moj život je ispunjeniji", zaključio je.
 

Pročitajte više