Aviokompanija šokirala neobičnim zahtjevom: Izgubite kilograme ili gubite posao!

Foto: 123RF

ZAPOSLENICI pakistanske nacionalne aviokompanije (PIA) dobili su neobičnu novogodišnju "čestitku". 

Naime, kako piše Daily Mail, menadžeri ove zrakoplovne tvrtke poslali su dopis na adrese čak 1800 zaposlenika u kojem zahtijevaju da porade na svom izgledu. Točnije, na gubitku kilograma, a usput su ih upozorili da će se njihova težina kontrolirati u idućim mjesecima i ako do lipnja ne ostvare zadane ciljeve, očekuje ih otkaz. 

Cijela je priča započela pritužbama putnika kojima je zasmetao izgled stjuardesa, a menadžeri su se zabrinuli da njihovi zaposlenici ne ostavljaju dovoljno dobar dojam.

Da je riječ o stvarnom dopisu, potvrdio je i Mashhood Tajwar, glasnogovornik ove aviokompanije, koji je istaknuo da je cijela inicijativa pokrenuta s ciljem poboljšanja izgleda, ali i zdravlja njihovog kabinskog osoblja, a tvrdi kako oni nisu jedini koji imaju takve zahtjeve.

"Nitko ne bi volio gledati pretilu posadu u zrakoplovu", uvjeren je Tajwar.

Kako ističe, ne moraju svi njihovi zaposlenici izgubiti kilograme, nego njih oko pet posto, a ako u roku od mjesec dana ne ostvare željene ciljeve, poslodavci će biti prisiljeni maknuti ih s dosadašnjih pozicija te im dodijeliti zadatke u kojima neće imati toliko doticaja s putnicima. Također, osim što će biti "prizemljeni", bit će i upućeni u medicinski centar Aircrew na medicinsku procjenu i liječenje sve dok ne ostvare poželjnu težinu.

Nije potpuno jasno koja je poželjna težina, ali menadžeri su se potrudili "olakšati stvari" dajući primjer. Naime, prema njihovom izračunu, stjuardesa visoka oko 174 centimetra trebala bi imati između 60 i 67 kilograma. Sve iznad toga rezultiralo bi otkazom.

Pročitajte više