Bivši zaručnik J.Lo skinuo je 15 kilograma: Smanjio sam unos mesa

Foto: EPA

Alex Rodriguez drastično je smanjio unos mesa, što mu je pomoglo u gubitku kilograma.

"Najveća stvar koju sam promijenio u svojoj prehrani jest to što sam prije odreske jeo osam od deset dana, a sada je to jednom ili dvaput u deset dana", rekao je bivši zaručnik Jennifer Lopez za časopis People.

48-godišnjak ide u teretanu šest do sedam dana tjedno. Osim toga, bavi se jogom, meditira i prije spavanja ide u 40-minutnu šetnju.

Rodriguez je u rujnu za Us Weekly rekao da je izgubio 15 kilograma promjenom rutine, uz pomoć svoje djevojke, instruktorice fitnessa, Jaclyn Cordeiro.

"Sve se svelo na to da sam počeo unositi više namirnica biljnog podrijetla i manje crvenog mesa, slijedim povremeni post i idem u noćne šetnje. Male promjene dovele su do velikih rezultata i osjećam se bolje nego ikada", napisao je u to vrijeme na Instagramu.

Istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu manje mesa imaju manji rizik od razvoja raka. Studija iz 2022. godine, provedena na 472.377 odraslih osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu u dobi između 40 i 70 godina, pokazala je da su vegetarijanci i vegani imali 14% manji ukupni rizik od raka u usporedbi s ljudima koji su jeli meso više od pet puta tjedno.

Premda se konzumiranje previše mesa, a posebno crvenog, povezuje sa zdravstvenim problemima poput bolesti srca i raka, meso je važno jer sadrži željezo, proteine i vitamin B12. Kada konzumirate crveno meso, American Heart Association preporučuje nemasne komade i ograničavanje veličine porcija.

Pročitajte više