Blogerica ima savršen dokaz da vas utezi neće učiniti velikima

Foto: Instagram

ZDRAVA doza tjelovježbe, posebno ako ste skloniji kardio treninzima ili nekom drugom laganijem obliku aktivnosti, neće vaše tijelo učiniti definiranim. To valjda znate, isto kao i to da vas utezi neće povećati. Ili ono da kilaža nema baš previše veze s linijom.

Barem bi to trebali znati.

Onima koji to još uvijek ne znaju, dajemo i dokaz. Fitness blogerica Nadine Huber pokazala je na svom profilu kako to izgleda kada se inače mršava žena primi utega, nabaci na sebe hrpetinu mišića, a opet ostane ne samo jednako "velika" kao prije, nego čak 25 posto teža nego prije.

Zvuči suludo, ali to je nebrojeno puta dokazana logika i veza između kilaže, utega i izgleda.

Njena je promjena stvarno drastična i vjerujemo da se sviđa baš svakome.

"Prije 54 kilograma, a sada 68 kilograma zahvaljujući utezima i pravoj hrani", napisala je u svojim postovima, u kojima je otkrila još nešto. Prije nego što je konačno shvatila ovu logiku i ona je kao mnoge cure željela izgledati što bolje. To naravno i danas još uvijek uključuje vitku liniju, ali kada ste mlađi i ne toliko upućeni, to znači da ćete vjerojatno stalno biti na nekoj dijeti. Tako je i ona sa svojim prehrambenim poremećajima bila stalno na rubu: nije se osjećala dobro, nije imala energije, stalno joj je bilo hladno, sve dok nije shvatila tu ogromnu pogrešku. 

Vitko tijelo može i mora biti čvrsto i zdravo. Zato se i primila plana, promijenila je pogled na prehranu, shvatila je da ne mora biti gladna i najvažnije, shvatila je da svakim danom postaje fizički sve jača te ima sve više kontrole nad svojim osjećajima. 

Utezi i vježbe s tijelom kao opterećenjem došli su sami od sebe, uz ove iste savjete: od utega nećete narasti. Da oni tako djeluju ljudi se ne bi morali toliko iscrpljivati da bi postigli veličinu, ali ono što će vam utezi napraviti to je ta čvrsta linija definiranog tijela. 

Koliko god bili "skinny" ili ste malo jači, utezi će vašu figuru samo bolje izdefinirati. A ako baš želite narasti, za to ćete se morati pošteno pomučiti.

Pročitajte više