Celer je savršen za dijetu i muškarce

Foto: Instagram

CELER će vam jako brzo pokazati koliko je dobar, pogotovo za muško zdravlje.

Tragom informacija da našem organizmu treba minimalno devet dana da tijelo primijeti apstinenciju od teških šećera pa tek nakon tog perioda možemo očekivati prve dobre promjene, kad je riječ o pojačanoj konzumaciji zdravih namirnica, tu vam definitivno neće trebati toliko dugo da vam organizam počne zahvaljivati.

Uzmimo za primjer celer. Taj famozni američki dijetalni trik doista pali, a prve promjene vidjet ćete već nakon nekoliko dana.

To je dokaz da stabljika celera nije samo voda i grickalica čudnovatog okusa s malo kalorija. Celer je puno više od toga. 

Osim što je pun vode, zbog čega će spriječiti dehidraciju organizma i pojačati osjećaj sitosti, celer je bogat dobrim vitaminima: A, B, C, K, E... pun je magnezija, kalcija i kalija, a jedan plod u prosjeku nema više od 15 kalorija. Zato je savršen za dijete, a poznato je da jako dobro regulira loš kolesterol te samim time pomaže i boljoj ravnoteži krvnog tlaka.

No, iako ga se smatra ženskim dijetalnim saveznikom, iznenadit ćete se koliku snagu celer ima kada je u pitanju muškost.

On sadrži jako puno muških hormona - androsterona i androstenola pa se čak smatra da su muškarci koji ga redovno jedu baš zbog njega privlačniji ženskom spolu. I nemojte se tomu puno čuditi, jer celer stvarno jest pravo "muško" povrće, s obzirom na to da dokazano utječe i na zdraviju, odnosno količinski brojniju spermu, zahvaljujući hormonima u kombinaciji s vitaminom E.

Pročitajte više