Demi Lovato bijesna zbog igrice koja se izruguje ljudima s viškom kilograma

Foto: Instagram

NIJE rijetkost da vam na društvenim mrežama iskoče nepoželjne reklame. One mogu biti iritantne čak i ako vas zanima stvar koju reklamiraju. No, što kada vas one vrijeđaju?

Upravo se s time susrela američka glumica i pjevačica Demi Lovato koja je istog trenutka reagirala. Naime, na njezinom Instagram feedu se pojavila reklama za video igricu Game of Sultans za koju Lovato smatra kako opasno vrijeđa ljude s viškom kilograma.

U toj igrici korisnici mogu birati između dva lika, pretile djevojke ili one koju tvorci igre nazivaju lijepom.

"Ovo je apsolutno štetno za svakoga tko se nalazi pod utjecajem društvenog pritiska koji nas prisiljava da stalno gubimo na težini (...), a osobito za osobe koje se oporavljaju od poremećaja prehrane", napisala je u svojoj objavi Lovato koja se i sama borila s poremećajima prehrane, a nedavno je završila i na rehabilitaciji zbog predoziranja opojnim drogama.

Igricu je nazvala sramotnom, a nije trebalo dugo da i drugi korisnici reagiraju te od Instagrama zatraže objašnjenje.

"Žao nam je. Ovaj oglas je pogrešno odobren. Ponovno smo ga pregledali i uklonili", napisale su u svojoj izjavi nadležne marketinške službe za Instagram.

Cijela situacija nije promaknula ni Kim Kardashian koja je na Twitteru jasno dala do znanja da je na strani Demi Lovato.

 

Inače, ovo nije prvi put da Demi Lovato reagira zbog posramljivanja drugih ljudi na temelju njihovog izgleda, a ljetos je priznala kako je tek sada naučila prihvatiti i voljeti svoje tijelo upravo onakvo kakvo je.

Pročitajte više