Dermatologinja Olivije Culpo podijelila tajnu zdrave kože i tijekom hladnih dana

SADA kada je jesen u punom jeku, vrijeme je da promijenite svoju rutinu njege kože. 

Dermatologinja dr. Anna Guanche, koja se brine i o zdravlju kože bivše Miss universe i poznate američke modne influencerice Olivije Culpo, podijelila je nekoliko savjeta za zdravu i lijepu kožu tijekom hladnijih mjeseci.

S promjenom godišnjih doba vjerojatno osjećate da na vašu kožu utječu temperaturne promjene. Dermatologinja Olivije Culpo otkriva zašto biste trebali mijenjati rutinu njege kože, ali i kako održavati zdravu i glatku kožu tijekom cijele godine, prenosi portal HollywoodLife.

Zimi vaša koža zahtijeva drugačiju njegu

"Kako se godišnja doba mijenjaju, mogu se promijeniti i zahtjevi vaše kože. Dakle, prilagodba njege kože u skladu s godišnjim dobima je važna kako biste održali kožu zdravom. Zima pojačava isušivanje kože, a upotreba sredstva za hidrataciju je važna kako biste izbjegli dehidriranje kože. Također, ako primijetite suhoću kože, u prehranu uvrstite više zdravih masti poput avokada, kokosovog ili maslinovog ulja. Ako imate povećanu hiperpigmentaciju, uključite blagi mikropiling. Ne zaboravite hidratizirati ruke i noge i razmislite o stavljanju ovlaživača zraka u spavaću sobu", objasnila je Guanche.

Iznenadni prištići su mogući znak stresa

Za sve vas koji nikada u životu nisu imali akne, ali ste primijetili da se sada pojavljuju, dr. Guanche objasnila je uzroke i što učiniti da biste ih se riješili. 

"Uzroci akni kod odraslih mogu varirati, najčešće su to hormoni, stres i okolina. Da biste se riješili tvrdoglavih prištića, važno je procijeniti što se događa u vašem životu i što je temeljni uzrok. Bitno je mišljenje dermatologa. Uz to, ako koristite protein kao dodatak prehrani, pokušajte smanjiti njegov unos. Studije pokazuju da može uzrokovati akne. Smanjen unos šećera i mliječnih proizvoda također može pomoći koži da se očisti", otkrila je.

Osim akni, ako osjećate da na vašu kožu djeluju stres i okolina, što može uzrokovati dehidraciju ili rano starenje, dr. Guanche podijelila je savjete kako to spriječiti. 

"Važno je piti puno vode, dovoljno spavati, hraniti se uravnoteženo i uvrstiti dodatke prehrane bogate biotinom i morskim algama. Jednako je važno u dnevnu rutinu uključiti aktivnosti za smanjenje stresa, poput joge i tehnika dubokog disanja", napomenula je dermatologinja. 

Ostali načini za sprječavanje oštećenja kože su retinolska i krema za sunčanje. 

"Zaštita kože od sunca vrlo je učinkovit i jeftin način za sprečavanje oštećenja kože i ubrzanje starenja kože. Mnogi temeljni pripravci za šminku također imaju faktor za zaštitu od sunca u sebi, što čini zaštitu još lakšom i isplativijom", rekla je.

Očito savjeti doktorica Guanche djeluju, posebno imajući u vidu da njena klijentica Olivia Culpo ima besprijekornu kožu. 

Pročitajte više