Dijeta protiv nadutosti omogućuje zvijezdama da izgledaju vitko na crvenom tepihu

Foto: EPA

PITATE se kako zvijezde uvijek uspijevaju izgledati besprijekorno na crvenom tepihu? Sve počinje iznutra. Nutricionistica Keri Glassman otkrila je za InStyle kako se riješiti nadutosti uoči važnog događaja, bilo da idete na spoj, vjenčanje ili na plažu.

Unos tekućine

Nadutost možete spriječiti konzumiranjem diuretičkih namirnica poput celera i komorača te hrane koja godi probavi poput šparoga. Pijte najmanje osam čaša vode i dvije šalice zelenog čaja dnevno. Dan prije posebne prilike možete popiti i šalicu čaja od korijena maslačka. Pijenje vode tijekom dana pomoći će smanjiti nadutost, izbaciti toksine i hidrirati kožu. Pokazalo se da zeleni čaj pospješuje metabolizam, a čaj od maslačka djeluje kao diuretik, čime dodatno smanjuje toksine i nadutost.

Pravilna prehrana

Glassman savjetuje da jedemo cjelovitu hranu, a ne prerađenu, koja je obično krcata soli. Klijentima savjetuje da konzumiraju zeleno povrće, koje je prepuno antioksidansa za blistavu kožu te vode i vlakana koji olakšavaju probavu i održavaju nas sitima. Pri izboru voća treba biti oprezan - papaja i ananas su favoriti jer se lakše probavljaju.

Trening

Odvojite 45 minuta za aeroban trening, ali dodajte i 15 minuta treninga s utezima svaki dan u tjednu uoči važnog događaja. Na važan dan, odmah ujutro, napravite klasične sklekove i trbušnjake kako biste potaknuli protok krvi i pripremili se za večer. Većina ima najbolje definirane mišiće u satima nakon treninga, što je dodatni bonus.

Spavanje

Ciljajte na osam sati sna noću i ne zadovoljavajte se s manje od sedam sati. Spavanje je postalo jedna od stvari kojih se odričemo kako bismo sve stigli, ali ono bi nam uz pravilnu prehranu i unos tekućine trebalo biti na prvom mjestu, pogotovo kada želimo izgledati i osjećati se najbolje. Dok spavamo, melatonin se bori protiv slobodnih radikala. Dakle, ako ne spavate dovoljno, smanjujete vrijeme koje melatonin ima za borbu protiv bora, a tamne vrećice ispod očiju samo će se pogoršati. Uz dovoljno sna ćete izgledati i osjećati se odmorno, a vaš imunološki sustav će biti jači.

Pročitajte više